Tennislegenda John McEnroe kommentoi Emil Ruusuvuorta Eurosportilla

Suomalaisen tenniksen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori saa yhä enemmän huomiota osakseen.

Ruusuvuori aloitti kauden 2024 hyvin ja eteni uransa toiseen ATP-turnauksen loppuotteluun. Hän taipui Hongkongin-kisan finaalissa Andrei Rubleville, mutta otti turnauksesta neljä arvokasta otteluvoittoa.

Australian avoimien ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori voitti Patrick Kypsonin neljässä erässä. Toisen kierroksen vastustaja on Grand Slam -turnausvoittaja ja entinen tenniksen maailmanlistan ykkönen Daniil Medvedev.

Tennislegenda John McEnroe on paikan päällä Melbournessa. Hän on pannut Ruusuvuoren kyvyt merkille.

– Hän lyö palloa todella hyvin. Olen hieman yllättynyt, ettei hän ole menestynyt paremmin, McEnroe kommentoi Eurosportin lähetyksessä.

– Medvedev saa nyt turnauksen ensimmäisen todellisen testinsä, kun vastaan tulee kaveri, joka hakee todellista läpimurtoa, lisäsi McEnroe.

Eurosportin studiossa toinen tennislegenda, Mats Wilander, kutsui Ruusuvuorta ”erinomaiseksi urheilijaksi, jolla on kaikki työkalut menestykseen”.

Ruusuvuori ja Medvedev ovat kohdanneet aiemmin kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla voiton vei Medvedev: hän oli parempi viime vuonna Rooman massalla ja kaksi vuotta sitten kovalla kentällä Astanassa. Kumpikin ottelu ratkesi suoraan kahdessa erässä.

Medvedev löi ensimmäisessä Australian avoimien ottelussaan Terence Atmanen. Ottelu ratkesi, kun Atmane joutui luovuttamaan neljännessä erässä. Erät olivat Medvedevin eduksi 2-1.

Suomen Harri Heliövaara osallistuu Australian avoimien nelinpeliturnaukseen uuden parinsa John Peersin kanssa. Ensimmäisen kierroksen vastustaja Alex Bolt – Luke Saville kaatui suoraan kahdessa erässä lukemin 6-3, 7-6.

Toisella kierroksella Heliövaara ja Peers kohtaavat parin Koolhof-Mektic, joka on sijoitettu turnauksessa 14:nneksi.

Suomessa Australian avoimet näkyvät Eurosportilla ja muissa Discoveryn medioissa.