“Ruusuvuori oli paremmin valmistautunut” – Medvedev

Daniil Medvedev voitti Emil Ruusuvuoren Australian avoimen tennisturnauksen toisen kierroksen ottelussa.

Ottelu päättyi (Ruusuvuori ensin mainittuna) lukemin 6-3, 7-6, 4-6, 6-7, 0-6.

Ruusuvuori kävi pelin päässä sensaatiomaisesta otteluvoitosta, mutta Medvedev näytti ratkaisuhetkillä, miksi hän on tenniksen maailmanlistan kolmonen.

Paikallista aikaa vasta kello 23:n jälkeen alkaneessa ottelussa Ruusuvuori hallitsi ensimmäistä erää selvästi ja vei sen nimiinsä yhden syötönmurron turvin.

Rod Laver Arenan edellisen ottelun venyminen oli vaikeuttanut pelaajien lämmittelyä.

– Hän oli paremmin valmistautunut otteluun. Onnistuin kuitenkin saamaan pelistä kiinni, vaikka välillä oli todella vaikeaa. Alussa minulle tuli koko ajan virheitä liikaa, myönsi Medvedev.

Medvedevin pelaaminen sekosi entisestään toisen erän alussa, mutta hän pystyi kokoamaan itsensä. Medvedev meni johtoon pelein 5-3, mutta Ruusuvuori vastasi, ja edessä oli katkaisupeli. Tie-breakissa Ruusuvuori murskasi vastustajansa pistein 7-1.

Katkaisupelihäviön jälkeen Medvedev joutui taas kokoamaan itsensä – ja onnistui siinä. Hän kavensi erät vietyään kolmannen setin 6-4.

Neljäs erä oli jälleen tasainen, ja edessä oli ottelun toinen tie-break. Tällä kertaa murskaaja oli Medvedev: 7-1. Ratkaisuerässä suomalaispelaajalla ei ollut enää mahdollisuuksia.

Ottelun päätyttyä kello oli noin 3.40 paikallista aikaa.

– Tämä ottelu pysyy muistoissani. Itse en olisi kyllä näin myöhään enää katsojana paikan päällä, joten täytyy kiittää yleisöä, Medvedev lohkaisi.

Ruusuvuoren ei tarvitse lähteä Melbournesta tyhjin käsin, sillä toiselle kierrokselle eteneminen tietää hänelle runsaan 108 000 euron suuruista palkintorahaa. Seuraavalla maailmanlistalla hänen sijansa on todennäköisesti 54:s.

Medvedev kohtaa Australian avoimien kolmannella kierroksella Felix Auger-Aliassimen, joka on sijoitettu 27:nneksi. Felix voitti toisen kierroksen kamppailussaan karsija Hugo Grenier’n neljässä erässä.

Suomen Harri Heliövaara osallistuu Australian avoimien nelinpeliturnaukseen uuden parinsa John Peersin kanssa. Ensimmäisen kierroksen vastustaja Alex Bolt – Luke Saville kaatui suoraan kahdessa erässä lukemin 6-3, 7-6.

Toisella kierroksella Heliövaara ja Peers kohtaavat parin Koolhof-Mektic, joka on sijoitettu turnauksessa 14:nneksi.