Sabalenka voitti Australian avoimet 2024

Arina Sabalenka voitti Australian avoimen tennisturnauksen 2024 naisten kaksinpelin.

Lauantaina Melbournessa käydyssä loppuottelussa Sabalenka löi Kiinan Qinwen Zhengin suoraan kahdessa erässä. Lopputulos oli 6-3, 6-2.

Australian avoimien mestaruus on Sabalenkalle toinen perättäinen. Australian-mestaruudet ovat hänen ainoat Grand Slam -turnausvoittonsa.

Sabalenka ei hävinnyt turnauksen seitsemässä ottelussaan yhtään erää. Maanantaina julkaistavalla tenniksen maailmanlistalla hän pitää sijan kaksi. Zheng nousee ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Finalistit olivat pelanneet kerran aikaisemmin vastakkain. Sabalenka voitti Zhengin viime vuonna US Openissa 6-1, 6-4.

Torstaina käydyissä välierissä Sabalenka voitti Coco Gauffin suoraan kahdessa erässä. Ottelu päättyi lukemin 7-6, 6-4.

Zheng lähetti semifinaaleissa karsija Dajana Jastremskan laulukuoroon luvuin 6-4, 6-4. Kiinalaisella oli ennen loppuottelua tilillään kolme erätappiota.

– Tunnelma on uskomaton. Olen superinnoissani, kun esitykseni oli näin hyvä ja pääsin finaaliin, Zheng sanoi välierän jälkeen.

– Tästä olen unelmoinut lapsesta asti. Erityisempää paikkaa ei voisi olla kuin Australian avoimet. Olen todella onnellinen, mutta tiedän, että yksi taistelu on vielä jäljellä, pelaaja muistutti.

Australian avoimissa nähtiin runsaasti yllätystuloksia, ja Zhengin taipaleesta loppuotteluun tulikin erikoinen. Hän on open-aikakaudella vasta toinen naispelaaja, joka etenee Australian avoimien finaaliin voittamalla vain sijoittamattomia vastustajia.

Australian avoimien miesten loppuottelu käytiin sunnuntaina. Jannik Sinner voitti Daniil Medvedevin ja otti ensimmäisen Grand Slam -tason turnausvoittonsa.

Suomessa Australian avoimet näkyvät Discoveryn medioissa.