Tenniksen maailmanlistat Australian avoimien jälkeen

Australian avoimien 2024 jälkeen tenniksen maailmanlistan kärjessä jatkavat Novak Djokovic ja Iga Swiatek.

Ykkössijat pysyvät muuttumattomina, vaikkei kumpikaan ottanut Melbournessa mestaruutta. Jannik Sinner ja Arina Sabalenka etenivät Australian avoimien kaksinpelivoittoihin.

Miesten rankingissa kolmen parhaan joukon täydentävät Carlos Alcaraz ja Daniil Medvedev. Sinner on neljäntenä.

Suomen Emil Ruusuvuori voitti yhden ottelun kuten viime vuonnakin, mutta hänen sijoituksensa putoaa (nyt 55.). Otto Virtasen ranking on 166:s.

Rohan Bopanna, 43, nousi nelinpelin rankingkärkeen voitettuaan Australian avoimet Matthew Ebdenin parina. Harri Heliövaaran ranking on 31:s ja hänen parinsa John Peersin 44:s.

Naisten maailmanlistalla Swiatekin perässä tulevat Sabalenka ja Coco Gauff. Australian-finalisti Qinwen Zheng nousi uransa parhaalle sijalle, seitsemänneksi.

Korkeimmalle rankattu suomalainen on Anastasia Kulikova (331) ja kakkosena on Laura Hietaranta (465). Kolmas suomalainen WTA-rankattu pelaaja on Ella Haavisto, jonka sijoitus on 1068:s.

Naisten nelinpeliykkönen on Elise Mertens. Mertens ja hänen parinsa Su-Wei Hsieh voittivat Australian avoimien nelinpelimestaruuden.

Näin tennisvuosi jatkuu

Helmikuun ensimmäisen viikonlopun kohokohta on tenniksen maajoukkuekisa Davis Cup. Suomi kohtaa Portugalin Davis Cupin karsintakamppailussa, jossa panoksena on pääsy kisan lopputurnaukseen eli maailman 16 parhaan joukkoon.

Suomi ja Portugali iskevät yhteen Turussa. Viime vuonna Suomi teki mahtavaa historiaa Davis Cupissa ja eteni sensaatiomaisesti välieriin eli neljän parhaan joukkoon.

ATP-kiertueella käydään turnaus Ranskan Montpellier’ssä.

Helmikuun 5. päivänä alkavalla viikolla aletaan palata päiväjärjestykseen, ja ATP-kiertueella on luvassa kolme turnausta.

Tammikuun 29. päivänä alkaneella viikolla tenniksen WTA-kiertueella alkoivat turnaukset Thaimaan Hua Hinissä ja Itävallan Linzissä.