Nadalin kiihkeästi odotettu paluu saa edistysaskeleen Indian Wellsissä

Tenniksen elävä legenda Rafael Nadal jatkaa odotetun paluunsa rakentelua. ”Rafa” iskee Indian Wellsissä Masters-turnausta.

Viime vuonna Nadal pelasi ATP-tasolla vain neljä ottelua, ja kausi tyssäsi loukkaantumisten vuoksi jo Australian avoimien jälkeen. Vuoden kestäneen poissaolon jälkeen espanjalainen palasi kentälle tammikuussa 2024.

Brisbanessa käydyssä ATP-turnauksessa Nadal voitti Dominic Thiemin ja Jason Kublerin. Noutaja tuli Jordan Thompsonin muodossa puolivälierissä.

Nadalin oli määrä pelata uudelleen jo Dohassa, mutta kisakunto ei riittänytkään.

– Olisi ollut mahtavaa pelata Dohassa, koska yleisö on aina kannustanut minua siellä hienosti. En ollut kuitenkaan vielä pelikunnossa. Keskityn nyt siihen, että olen valmis pelaamaan Indian Wellsin loistavassa turnauksessa, Nadal kertoi somessa.

Nadal ottaa ensimmäisellä kierroksella mittaa toisesta kokeneesta tennisammattilaisesta Milos Raonicista.

Nadal, 37, on 22 Grand Slam -kaksipelimestaruudellaan yksi kaikkien aikojen tennispelaajista.

Heliövaara vaihtaa nelinpeliparia

Suomen paras nelinpelaaja Harri Heliövaara vaihtaa taas nelinpeliparia. Yhteistyö John Peersin kanssa on loppumassa.

– Ilmoitin nimittäin Johnille Acapulcon kisan jälkeen, että aion etsiä huhtikuun alusta alkaen itselleni uutta paria, Heliövaara kertoi kotisivuillaan.

Peers on aiemmin pelannut muun muassa Henri Kontisen parina. Kontinen ja Peers saavuttivat Australian avoimien mestaruuden ja kaksi ATP-lopputurnauksen voittoa. Heliövaara ja Peers aloittivat tiiminä tänä vuonna, mutta tulokset eivät ole olleet kaksisia. Kaksikko pyrkii saamaan vielä paikan Miamissa käytävään Masters-kisaan.

Heliövaara on ollut nelinpelin rankingissa parhaimmillaan sijalla seitsemän. Hänellä on ATP-tason turnausvoittoja nelinpelistä neljä kappaletta. Viime vuonna hänestä tuli US Openissa Grand Slam -turnausvoittaja sekanelinpelissä.

Ruusuvuori kilpailee Kaliforniassa

Suomen kaksinpelitähti Emil Ruusuvuori kisaa tällä viikolla Indian Wellsissä. Kaliforniassa pelataan rahakas Masters-sarjan turnaus.

Avauskierroksella Ruusuvuori saa vastaansa Dusan Lajovicin. ATP-tason kohtaaminen on kaksikolle toinen – Lajovic voitti vuonna 2021 Kanadassa.

Indian Wellsin turnaus on yli 12 miljoonan dollarin arvoinen. ”Sunshine Double” -turnausparin ensimmäisen osan jälkeen siirrytään Miami Openiin.

Hietaranta ja Virtanen vauhdissa

Laura Hietaranta ja hänen parinsa Linda Klimovicova valloittivat Helsinki Openin nelinpelimestaruuden. Naisten ITF-tason ammattilaisturnaus järjestettiin ensimmäisen kerran.

– Pelasimme ihan todella hyvin alusta lähtien. Olin erityisesti tänään (loppuottelussa) hyvässä iskussa ja nautin todellakin pelaamisesta, se näkyi lopputuloksessa. Oli mahtavaa pelata kotiyleisön edessä ja todellakin tunsin sen tunnelman ja nautin saamastani tuesta, Hietaranta sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Otto Virtanen, joka voitti äskettäin Challenger-turnauksen Ranskassa, kisaa alkaneella viikolla haastajaturnauksessa Sveitsin Luganossa. Hänen ensimmäisen kierroksen vastustajansa on Remy Bertola (ATP-399).

Virtanen on tenniksen maailmanlistalla 126. sijalla.