Maailman 16 parasta tennispelaajaa juuri nyt

Puolivälierät ovat valmiina alkamaan Ranskan avoimessa tennisturnauksessa. Kuudentoista urheilijan joukossa on vain yksi sijoittamaton pelaaja.

Ranskan avoimien naisten puolivälierät

Iga Swiatek – Marketa Vondrousova: Swiatek voitti toisella kierroksella Naomi Osakan ottelussa, jota innokkaimmat kutsuivat moraaliseksi finaaliksi. Huiman kamppailun voitosta puolalainen sai valtavan buustin, ja Wimbledon-mestari Vondrousovalla onkin vain marginaaliset mahdollisuudet yllätykseen.

Coco Gauff – Ons Jabeur: Gauff lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkina. Jabeurin voitonnälkä ja uskallus miksata peliään kaventavat tasoeroa, jota ei lähtökohtaisestikaan ole kuin nimeksi. Nautittava ottelu luvassa.

Jasmine Paolini – Jelena Ribakina: Arvoituksellinen kamppailu, jossa Ribakina on hienoinen suosikki. Paolini ei ole ehkä suurelle yleisölle kovin tuttu, ja hän onkin noussut tenniksen maailmanlistalla sijalle 15 kuin varkain. Tasainen asetelma, päivän kunto ratkaisee.

Mirra Andrejeva – Arina Sabalenka: Andrejeva, 17, on tämän vuoden kaksinpelikvartsien ainoa sijoittamaton pelaaja. Parin viime vuoden aikana hän on noussut komeettamaisesti, mutta ainakin vielä taitavat Sabalenkan vahvuudet olla hänelle liikaa.

Ranskan avoimien miesten puolivälierät

Novak Djokovic – Casper Ruud: Harvoin lähtee Djokovic altavastaajana mihinkään otteluun, mutta nyt avaimet ovat lähtökohtaisesti norjalaispelaaja Ruudin käsissä. Djokovic ei ole päässyt oikein sinuiksi Roland Garrosin massan kanssa tänä vuonna, ja pientä kremppaakin kokeneella pelaajalla on jatkuvasti. Ruudille tappio olisi suuri pettymys, mutta kokeneen ketun käsittelyssä sellainen saattaa kuitenkin tulla.

Alexander Zverev – Alex De Minaur: De Minaur teki urotyön ja pudotti Daniil Medvedevin jatkosta. Aussi on loistopelaaja, mutta Zverev on osoittanut Pariisissa huippukuntoa. Zverev edennee jatkoon, mutta vasta tuhdin urakan päätteeksi.

Stefanos Tsitsipas – Carlos Alcaraz: Massakentät ovat Tsitsipasille iso juttu, ja hän saattaa vielä joskus voittaa Ranskan avoimet. Jos Alcaraz kaatuu, ”joskus” voi olla vuosi 2024. Carlitos on kuitenkin niin kovassa tikissä, että kreikkalainen joutunee taipumaan.

Grigor Dimitrov – Jannik Sinner: Dimitrov on 11 vuotta vastustajaansa vanhempi. Kokemuksesta on toki hyötyä, mutta taitotasossa mitattuna vaakakuppi heilahtaa Sinnerin suuntaan. Sinnerin ja Alcarazin välinen semifinaali olisi melkoinen spektaakkeli, ja sellainen näyttää olevan tulossa.