Ruusuvuori suunnittelee turnausohjelmansa “ammattilaisuuden näkökulmasta”

Suomalaisen tenniksen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori aikoo panostaa loppukauden ajan ATP-kiertueeseen. Olympialaiset ovat jäämässä väliin.

Kansainvälisen tennisliiton ITF:n mukaan Ruusuvuori (ATP-87) ei pääse olympiaturnaukseen suoraan mukaan. Ainoa toivo Pariisin olympialaisiin olisi varasija, mutta sen varaan suomalaisurheilija ei laske.

– Vaikka paikka aukeaisi, on nyt oman urani kannalta parempi vaihtoehto suunnitella loppukesä ammattilaiskiertueen mukaisesti, Ruusuvuori totesi Suomen tennisliiton tiedotteessa.

– Tämän vuoden haasteiden johdosta olen tippunut rankingissa, ja pääsy ATP-kiertueen isoimpiin kisoihin on myös haasteellista. Ja ottaen huomioon, ettei olympialaisista saa ATP-pisteitä, on minun katsottava kalenterini ison kuvan, eli ammattilaisuuden näkökulmasta, lisäsi Ruusuvuori.

Kuluvalla kaudella Ruusuvuori on pelannut 22 ATP-tason ottelua ja voittanut niistä 12. Kohokohta tuli heti vuoden alussa, kun suomalainen eteni ATP-turnauksen loppuotteluun Hongkongissa.

Massakenttien kausi meni Ruusuvuorelta pipariksi, osittain vaivojen takia. Ruohokenttäkausikaan ei saanut kummoista alkua, sillä Emil hävisi haastajaturnauksessa Surbitonissa heti ensimmäisellä kierroksella.

Ensi viikolla Ruusuvuori iskee Eastbournen ruoholla. Ruohokauden huipennus Wimbledon alkaa 1. heinäkuuta. Loppuvuoden aikana Ruusuvuori satsaa ATP-kisoihin, mutta myös Challenger-tason turnaukset pysyvät kuvassa mukana.

– Tavoite on nyt saada ehjä loppukausi ja nostaa ranking alkuvuoden tasolle, Ruusuvuori sanoi.

Tällä kaudella Ruusuvuori on ollut tenniksen maailmanlistalla korkeimmillaan sijalla 43. Hänen uransa paras ranking on 37.

Lisäksi Ruusuvuori ilmaisi halukkuutensa edustaa Suomen maajoukkuetta vastedeskin. Helmikuussa Suomi voitti Davis Cupin karsintakierroksella Portugalin ja eteni historiallisesti toisen kerran perättäin Davis Cupin lopputurnaukseen. Viime vuonna Suomi sijoittui upeasti neljän parhaan joukkoon.

Tenniksen ATP-ruohoturnaukset ennen Wimbledonia

10.6. alkaen Stuttgart (mestari Jack Draper)
10.6. ’s-Hertogenbosch (Alex De Minaur)
17.6. Lontoo * (Tommy Paul)
17.6. Halle * (Jannik Sinner)
23.6. Mallorca
24.6. Eastbourne

Tenniksen WTA-ruohoturnaukset ennen Wimbledonia

10.6. ’s-Hertogenbosch (mestari Ljudmila Samsonova)
10.6. Nottingham (Katie Boulter)
17.6. Birmingham (Julia Putintseva)
17.6. Berliini * (Jessica Pegula)
17.6. Gaiba (Alycia Parks)
23.6. Bad Homburg *
24.6. Eastbourne *

* suuremmat, 500-sarjan turnaukset