Wimbledonista putosi seitsemän sijoitettua pelaajaa heti avauspäivänä

Kun Grand Slam -turnaukset pyörähtävät käyntiin, yllätystuloksilta ei voi välttyä. Merkittäviä tuloksia nähtiin myös Wimbledonin tennisturnauksen avauspäivänä maanantaina.

Sijoitetuista pelaajista seitsemän joutui pakkaamaan pelikassinsa hävinneinä. Naisten kaksinpeliturnauksesta kolme sijoitettua pelaajia lähetettiin katsomoon, miesten vastaavasta neljä.

Korkeimmalle sijoitettu pudonnut pelaaja maanantaina oli Qinwen Zheng (sijoitus 8.), joka lähti laulukuoroon naisten kaksinpelistä. Voittaja oli uusiseelantilainen Lulu Sun, joka on tenniksen maailmanlistalla sijalla 123.

– Tenniksessä kaikki kaikessa on se, miten pelaat tiukoissa tilanteissa. Kun taistelet ja teet töitä, voit päästä takaisin peliin milloin tahansa, vaikka tilanne vaikuttaisi toivottomalta. Rakastan sitä tenniksessä, Sun kertoi filosofiastaan.

Nuori komeetta Mirra Andrejeva (24.) ei saanut tällä kertaa nostetta uralleen, sillä Brenda Fruhvirtova oli vahvempi kolmessa erässä. Naisten kaksinpeliturnauksesta putosi myös Sorana Cirstea (29.). Cirstea hävisi britti Sonay Kartalille.

Wimbledonin miesten kaksinpelissä korkeimmalle sijoitettu putoaja oli Sebastian Baez (18.). Hän hävisi Brandon Nakashimalle suoraan kolmessa erässä.

Katsomoon joutuivat myös Nicolas Jarry (19.), Adrian Mannarino (22.) ja Mariano Navone (31.). Mannarino kärsi tappion Ranskan ikinuorelle Gael Monfilsille, 37.

Virtaselle otteluvoitto Wimbledonissa

Avauspäivän suomalaisnimi oli Otto Virtanen, joka nappasi uransa ensimmäisen otteluvoiton Grand Slam -kisojen pääsarjoissa. Virtanen löi Max Purcellin suoraan kolmessa erässä ja kohtaa toisella kierroksella 12:nneksi sijoitetun Tommy Paulin.

– Oli sopiva jännitys ja nälkä karsinnan jäljiltä. Olin valmis voittamaan. Parasta oli, että pystyin pitämään tason noin hyvänä alusta loppuun ja jalka pysyi kaasulla. On ollut unelma pelata Wimbledonissa ja unelma jatkuu, Virtanen kommentoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Suomen korkeimmalle rankattu kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori astuu kentälle tiistaina ja ottaa mittaa Mackenzie McDonaldista. Toiselle kierrokselle on tarjolla vastustaja kamppailusta Stefanos Tsitsipas – Taro Daniel.

Wimbledonin avauspäivänä nimekkäitä jatkajia olivat Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Casper Ruud ja Tommy Paul sekä Emma Raducanu, Coco Gauff ja Naomi Osaka.