Ruusuvuori-Tsitsipas: Wimbledonin 2. kierros

Suomalaisen tenniksen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori kohtaa Wimbledonin toisella kierroksella Stefanos Tsitsipasin. Ottelu on torstain ohjelmassa.

Ruusuvuori (ATP-87) ja Tsitsipas (ATP-11) ovat pelanneet aiemmin kahdesti vastakkain. Kreikkalainen voitti viime vuonna Rotterdamissa ja vuotta aikaisemmin Tukholmassa. Molemmat kamppailut ratkesivat suoraan kahdessa erässä.

Tie toiselle kierrokselle oli Ruusuvuorelle hieman mutkikas. Hän kaatoi kahdelle päivälle ja täyteen viiteen erään venyneessä ottelussa Mackenzie McDonaldin. Voitto oli suomalaiselle todella tervetullut, ja se tekee hyvää siksikin, että Ruusuvuori hävisi ensimmäisellä kierroksella viime vuoden Wimbledonissa. Tämä tietää nousua tenniksen maailmanlistalla.

Stefanos Tsitsipas on Casper Ruudin ja Alexander Zverevin ohella ATP-tenniksen parhaita sellaisia pelaajia, joilla ei ole vielä Grand Slam -titteliä nimissään. Lähellä on käynyt Australian avoimissa ja Ranskan avoimissa, joissa kreikkalainen on esiintynyt loppuottelussa.

ATP-turnausvoittoja Tsitsipasilla, joka käyttää harvinaista yhden käden rystylyöntiä, on nimissään 11 kappaletta. Hän on ollut rankingissa parhaimmillaan sijalla kolme.

Tsitsipas on ottelun ylivoimainen ennakkosuosikki. Ruusuvuori sai toki voitostaan buustia ja on taatusti valmis laittamaan kreikkalaisen ahtaalle. Yllätysvoitto vaatisi Emililtä merkittävää itsensä ylittämistä ja lisäksi vielä heikkoa päivää vastustajalta. Toki erävoittokin olisi Ruusuvuorelle tästä kamppailusta kohtuullisen hyvä tuliainen.

Virtanen taipui, Heliövaaran tiimi jatkoon

Otto Virtaselle Wimbledon 2024 oli hieno kokemus, vaikka tappio tuli pääsarjan toisella kierroksella. Virtanen voitti kolme kovaa karsintaottelua ja otti pääsarjan avauskierroksella voiton Max Purcellista. Otteluvoitto oli Grand Slam -pääsarjoissa Virtaselle (ATP-147) ensimmäinen.

Toisella kierroksella Virtanen kohtasi yhdysvaltalaisen Tommy Paulin. Taistelu oli hurjaa, ja Yhdysvaltojen rankingkakkonen joutui vääntämään yli kolme tuntia ja täydet viisi erää ennen kuin voittolukemat olivat taululla.

Tulokset tuonevat suomalaiselle yli kymmenen pykälän nousun tenniksen maailmanlistalla. Hänen uransa paras ranking on 109.

Nelinpelissä Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Henry Patten aloittivat vahvasti. Kaksikko pudotti jatkosta viidenneksi sijoitetun tiimin Bolelli-Vavassori. Toisella kierroksella Heliövaara ja Patten ottavat mittaa sijoittamattomasta parista Martinez-Munar.