Wimbledonin miesten loppuottelu 2024: Alcaraz-Djokovic

Carlos Alcaraz ja Novak Djokovic kohtaavat Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelin loppuottelussa. Asia varmistui välierissä perjantaina.

Alcaraz, joka on Wimbledonin hallitseva mestari ja tämän vuoden kisan kolmossijoitettu, varmisti loppuottelupaikkansa voittamalla välierissä Daniil Medvedevin. Ottelu ratkesi neljässä erässä.

Kakkossijoitettu Djokovic puolestaan löi välierissä Lorenzo Musettin. Ottelu ratkesi suoraan kolmessa erässä.

Alcaraz ja Djokovic kohtasivat Wimbledonin finaalissa viime vuonnakin. Alcaraz vei viisieräisen jännityskamppailun nimiinsä. Kaiken kaikkiaan kaksikko on pelannut vastakkain viisi kertaa, ja voitot ovat Djokovicille 3-2.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella Alcaraz voitti ottelunsa erin 3-0. Sen jälkeen tuli kolme voittoa erin 3-1 ja yksi voitto 3-2-tuloksella. Djokovic on puolestaan hävinnyt vain kaksi erää, mutta saldoon kuuluu myös luovutusvoitto, jonka serbi sai puolivälierissä Alex De Minaurista.

Vedonlyöntikertoimien valossa Alcaraz on Wimbledonin loppuottelun ennakkosuosikki. Veikkauksen Pitkävedossa espanjalaisen voittokerroin on 1,64 ja Djokovicin vastaava 2,10. Kansainvälisillä markkinoilla kertoimet ovat keskimäärin 1,69 ja 2,21.

Wimbledonin miesten loppuottelu käydään sunnuntaina kello 16 alkaen (kellonaika on alustava). Suomessa ottelu näkyy Discoveryn medioissa.

Miesten kaksinpelissä Emil Ruusuvuori selviytyi kolmannelle ja Otto Virtanen toiselle kierrokselle.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Henry Patten etenivät miesten nelinpeliturnauksen lauantaiseen loppuotteluun. Vastaan asettuu 15:nneksi sijoitettu kaksikko Max Purcell – Jordan Thompson.

Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat Jasmine Paolini ja Barbora Krecjikova. Finaali isketään lauantaina.