Ruusuvuori jättää US Openia edeltävät turnaukset väliin

Suomalaisen tenniksen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori kilpailee seuraavan kerran US Openissa. Ruusuvuori kertoi asiasta itse somessa.

Wimbledonin jälkeen Ruusuvuori on nähty vain yhdessä turnauksessa. Yhdysvaltain pääkaupungissa Washington DC:ssä suomalainen löi Borna Coricin ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella hän taipui Giovanni Mpetshi Perricardille – samalle pelaajalle kuin Wimbledonin kolmannella kierroksella.

Ruusuvuori ei osallistunut Montrealin-turnaukseen. Ennen US Openia pelataan vielä ATP-turnaukset Cincinnatissa ja Winston-Salemissa, mutta niissä Emiliä ei nähdä. Montreal ja Cincinnati ovat Masters-sarjan turnauksia.

US Openissa, joka on kauden viimeinen Grand Slam -turnaus, pääsarjat käynnistyvät 26. elokuuta. New Yorkissa jaetaan ennätykselliset palkintorahat.

Ruusuvuorella (ATP-73) kevät ja kesä ovat olleet rikkonaisia. Kuntoutumiselle on tilausta, sillä US Open on luonnollisesti yksi kauden kiintopisteistä. Lisäksi Ruusuvuorta tarvitaan Suomen maajoukkueessa, joka aloittaa Davis Cupin lopputurnauksen 10. syyskuuta.

Suomi eteni toisen kerran perättäin maailman 16 parhaan joukkoon. Viime vuonna Suomi selviytyi historiallisesti Davis Cupin välieriin.

Popyrin ja Pegula ottivat isot mestaruudet

Suomen kakkospelaaja Otto Virtanen kilpailee Yhdysvaltain Caryssa haastajaturnausta. Suomen paras nelinpelaaja Harri Heliövaara (ATP-12) ja hänen parinsa Henry Patten puolestaan ottavat osaa Cincinnatin-kisaan.

Maanantaina käytiin loppuottelut ATP- ja WTA-kentillä. ATP-loppuottelussa Montrealissa kohtasivat Andrei Rublev ja Alexei Popyrin. Jessica Pegula ja Amanda Anisimova puolestaan kisasivat WTA-kisan finaalissa Torontossa.

Popyrin kaatoi Rublevin ja otti uransa suurimman turnausvoiton. Maailmanlistalla hän nousi peräti 39 sijaa. Hänen tuore rankinginsa on 23. Maailmanlistan kärjessä ovat Jannik Sinner, Novak Djokovic ja Carlos Alcaraz.

Pegula nappasi toisen perättäisen Toronto-tittelinsä, kun Anisimova kaatui finaalissa kolmessa erässä. Rankingkärjessä ovat Iga Swiatek, Jelena Ribakina ja Arina Sabalenka. Pegulan sijoitus on kuudes.

Tenniksen maailmanlistalla korkeimmalle rankatut suomalaisnaiset Laura Hietaranta ja Anastasia Kulikova pelaavat ITF-kentillä alkaneella viikolla. Hietaranta iskee Serbiassa ja Kulikova Espanjassa.