Yhdeksän sijoitettua pelaajaa putosi US Openin toisena päivänä

Sijoitetuilla pelaajilla oli tiistaina vaikeaa tenniksen US Openissa. Toisena pelipäivänä peräti yhdeksän sijoitettua putosi jatkosta.

Miesten kaksinpeliturnauksesta putosi viisi sijoitettua pelaajaa ja naisten vastaavasta neljä. Kahtena ensimmäisenä päivänä laulukuoroon joutui kaikkiaan 13 sijoitettua.

Stefanos Tsitsipas (11.), joka hävisi Wimbledonissa Emil Ruusuvuorelle, koki taas kovia. Hän hävisi nyt Thanasi Kokkinakisille neljässä erässä.

Karen Hatshanov (23.) joutui osaksi epämiellyttävää historiaa, sillä hän hävisi Daniel Evansille US Openin historian pisimmässä ottelussa. Kokenut britti vei voiton viisieräisessä ottelussa, jolle kertyi mittaa 5 tuntia ja 35 minuuttia.

– Olin viidennessä erässä 0-4 tappiolla ja luulin, että tämä on tässä. Jatkoin kuitenkin taistelemista. Matsi oli niin hemmetin kova, että nyt on raju päänsärky. Haluan vain päästä nukkumaan, Evans kertoi Sky Sportsille.

Katsomoon joutuivat suuntaamaan myös Felix Auger-Aliassime (19.), Alejandro Tabilo (22.) ja Nicolas Jarry (26.).

Suomalaista tennisiloa tuotti Otto Virtanen, joka kaatoi Quentin Halysin ja eteni toiselle kierrokselle, jolla vastaan asettuu Alex de Minaur. Katso Virtasen ottelun kohokohdat:

Osakalle tunteikas voitto US Openissa

Tiistaina yksi onnellisimmista tenniksen US Openin otteluvoittajista oli Naomi Osaka, joka kaatoi Jelena Ostapenkon (10.) Louis Armstrong -stadionilla. Osaka ei ollut voittanut yhtäkään top 10 -pelaajaa neljään vuoteen.

Osakan ura on ollut katkonainen. Viime vuonna hän seurasi erityisesti Coco Gauffia, joka voitti lopulta US Openin mestaruuden. Siitä syntyi merkittävä inspiraatio.

– Kun viime vuonna katsoin Cocon pelaamista, aloin todella haluta paluuta näille kentille. En ollut varma, pystyisinkö siihen. Nyt olen kuitenkin päässyt nauttimaan tästä tunnelmasta, ja se merkitsee minulle todella paljon, Osaka sanoi kyynelehtien.

Näillä näkymin viimeistä US Openiaan pelannut Danielle Collins (11.) taipui kolmessa erässä Caroline Dolehidelle. Häviötä joutuivat maistamaan myös Leylah Fernandez (23.) ja Caroline Garcia (28.).

Tiistain merkittäviin putoajiin kuului myös Emma Raducanu. Britti voitti US Openin mestaruuden vuonna 2021, mutta sen jälkeen sankariteot ovat olleet vähissä.

Nimekkäitä jatkajia tiistaina olivat muiden muassa Jannik Sinner, Carlos Alcaraz ja Hubert Hurkacz sekä Iga Swiatek, Jasmine Paolini, Jelena Ribakina ja Caroline Wozniacki.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Henry Patten, hallitsevat Wimbledon-mestarit, avaavat nelinpeliturnauksessa keskiviikkona. Ensimmäinen vastustaja on kaksikko Doumbia-Guinard.

US Open on viimeinen tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Kisa pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center.