Djokovic sanoi pelanneensa ehkä uransa huonointa tennistä

Novak Djokovic epäonnistui tenniksen US Openin mestaruuden puolustamisessa. Vuoden 2023 kaksinpelivoittaja putosi nyt jo kolmannella kierroksella.

Yllätystuloksen aiheutti Australian Alexei Popyrin. Aussi kaatoi Djokovicin perjantaina neljässä erässä lukemin 6-4, 6-4, 2-6, 6-4.

Djokovic oli luonnollisesti yksi US Openin ennakkosuosikeista. Tappion jälkeen hän myönsi, ettei peli kulkenut alkuunkaan Popyrin-ottelussa.

– Surkea ottelu minulta. Olen pelannut ehkä huonointa tennistäni koskaan ja syöttänyt varmasti huonommin kuin koskaan. Siihen nähden kolmannelle kierrokselle pääseminenkin oli saavutus. Vastustaja pelasi minua paremmin ja ansaitsi voittonsa, Djokovic kommentoi.

Popyrin on tenniksen maailmanlistalla sijalla 28. Djokovic-voitto antoi hyvät eväät neljännelle kierrokselle, jolla australialainen kohtaa Frances Tiafoen.

– Meillä (Popyrinilla ja Djokovicilla) oli tiukat taistelut Australian avoimissa ja Wimbledonissa, mutta en käyttänyt silloin tilaisuuksiani hyväksi, sanoi Popyrin.

– Nyt ottelu oli vähän erilainen. Pelasin hyvää tennistä ja käytin mahdollisuuteni. Uskomatonta päästä neljännelle kierrokselle, varsinkin kun kaadoin kaikkien aikojen parhaan pelaajan. Kova työ kantaa hedelmää.

Djokovicin lisäksi toinenkin kuumin ennakkosuosikki, Carlos Alcaraz, on kisasta ulkona. US Openin toisesta viikosta onkin tulossa poikkeuksellisen jännittävä, kun Jannik Sinner, Daniil Medvedev, Alexander Zverev ja kumppanit vääntävät mestaruudesta.

Tenniksen US Openin naisten kaksinpeliturnauksessa mestaruuden puolustaminen etenee, sillä Coco Gauff kampesi Elina Svitolinan katsomoon ja meni neljännelle kierrokselle. Ottelu kesti täydet kolme erää.

Nimekkäitä putoajia perjantaina olivat Victoria Azarenka ja Madison Keys.

Miesten nelinpeliturnauksessa kuudenneksi sijoitettu pari Harri Heliövaara – Henry Patten on saavuttanut jo kaksi voittoa. Toisella kierroksella kaatui kaksikko Cobolli-Stricker suoraan kahdessa erässä. Kolmannelle kierrokselle on tulossa tiukka haaste, sillä 11:nneksi sijoitettu pari Koolhof-Mektic on todennäköinen vastustaja.