Heliövaaran tiimille yli 120 000 dollarin palkintoraha

Harri Heliövaaran ja Henry Pattenin nelinpelitiimi eteni loppuotteluun tenniksen ATP-turnauksessa Pekingissä. Finaalissa tuli tappio.

Turnausmestaruuden vei kaksikko Simone Bolelli – Andrea Vavassori. Italialaispari oli vahvempi loppuottelussa lukemin 4-6, 6-3, 10-5.

– Pelasimme todella hyviä otteluita ja nautimme ajastamme täällä. Meillä on Andrean kanssa menossa erittäin hyvä kausi, Bolelli makusteli ottelun ratkettua.

Pekingin-turnaus kuuluu arvokkaaseen ATP 500 -sarjaan, joten palkintorahat ovat varsin mukavat. Voittajatiimi kuittasi 228 510 dollaria, kun taas Heliövaaran ja Pattenin yhteissaldo oli 121 870 dollaria.

Heliövaara on pitämässä tenniksen maailmanlistan sijansa 15. Patten on nousemassa hänen peräänsä 16:nneksi.

– Minulle ja Henrylle tämä on vasta toinen ATP 500 -kisamme yhdessä, joten siinäkin mielessä finaalipaikka maistuu erinomaisesti. Pekingissä myös palkintorahaa on jaossa melkein tuplasti kauden moneen muuhun ATP 500 -kisaan verrattuna, joten hyvin tuli kisa valittua siinäkin mielessä, Heliövaara kirjoitti verkkosivuillaan ennen loppuottelua.

Heliövaara ja Patten voittivat Wimbledonin nelinpelimestaruuden menneenä kesänä. Suomalainen on ollut parhaimmillaan rankingilla 7.

Sinner ja Alcaraz loppuottelussa

Pekingin-turnauksen kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat Jannik Sinner ja Carlos Alcaraz. Voittajalle on luvassa 500 ATP-pistettä ja 695 750 dollaria palkintorahaa.

Juuri päättyneen Tokion-kisan voitti Arthur Fils. Hän kaatoi loppuottelussa Ugo Humbertin kolmessa erässä.

Tiistaina panokset nousevat entisestään, sillä puolitoista viikkoa kestävä Shanghain-turnaus kuuluu Masters-sarjaan. Liossa on kaikkiaan yhdeksän miljoonan dollarin palkintorahat.

Shanghaissa Otto Virtanen hävisi karsinnoissa Yosuke Watanukille.

Tenniksen WTA-kiertueella pelataan Pekingissä, missä puolivälierät varmistuvat keskiviikkona. Palkintorahapotti nousee yhdeksään miljoonaan dollariin.