Heliövaaran tiimi pelaa ykkössijoitettuna Tukholmassa

Harri Heliövaaralla ja hänen nelinpeliparillaan Henry Pattenilla alkaa tärkeä viikko. Kaksikko iskee ykkössijoitettuna tenniksen ATP-turnauksessa Tukholmassa.

Aiemmin Stockholm Openina tunnettu kisa kantaa nykyisin nimeä BNP Paribas Nordic Open. Nelinpeliturnauksen voittavalle tiimille on luvassa 250 ATP-pistettä ja 36 470 euron suuruinen palkintoraha.

Tukholmassa Heliövaaralle ja Pattenille avautuu loistava mahdollisuus kerätä ATP-pisteitä ja kurottaa kohti arvokasta ATP-lopputurnausta. Kiertuehuipennus isketään Torinossa 10. marraskuuta alkaen.

Torinoon paikat ovat kuitanneet tiimit Arevalo-Pavic, Granollers-Zeballos ja Bolelli-Vavassori. Heliövaara-Patten kyttää paikkaa kahdeksantena – kisaan pääsee nimenomaan kalenterivuoden kahdeksan parasta nelinpelikaksikkoa.

Tukholmassa Heliövaaran ja Pattenin ensimmäinen vastustaja on pari Eysseric-Moltshanov.

Kaksinpelissä varmoja pelaajia ATP-lopputurnaukseen ovat Jannik Sinner, Alexander Zverev ja Carlos Alcaraz. Sinner kaatoi Shanghain rahakkaan Masters-turnauksen loppuottelussa Novak Djokovicin sunnuntaina.

– Pelaaminen Novakia vastaan on aina yksi suurimmista haasteista. Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten käsittelin tilanteet. Hän syötti erinomaisesti ensimmäisessä erässä, mutta toisessa sain otettua hyvän murron. Sain siitä itseluottamusta, Sinner sanoi Tennis TV:n lähetyksessä.

Virtanen ATP-pääsarjassa

Tennisviikko on tärkeä myös Otto Virtaselle, joka pääsee kentälle ATP-turnauksen pääsarjassa Kazakstanin Almatyssa. Virtanen kohtaa 37-vuotiaan Fabio Fogninin, joka on ollut tenniksen maailmanlistalla parhaimmillaan peräti sijalla yhdeksän.

Patrik Niklas-Salminen osallistuu Almatyn-kisan nelinpeliturnaukseen parinaan Marco Bortolotti. Ensimmäinen haaste on kaksikko Bollipalli-Kadhe.

Suomalaispelaajat Anastasia Kulikova ja Laura Hietaranta pelaavat naisten ITF-kiertueella. Kulikova pääsee irti Ranskassa ja Hietaranta Italiassa.

Viikon 42 alkaessa Sinner on kärjessä miesten maailmanlistalla, ja kärkikolmikon täydentävät Alcaraz ja Zverev. Loppukauden väliin jättävä Emil Ruusuvuori on sijalla 82 ja Virtanen sijalla 116.

Granollers ja Zeballos hallitsevat nelinpelin rankingia. Heliövaara on sijalla 17 ja Patten sijalla 18.

Tenniksen naisten maailmanlistalla Iga Swiatek on enää niukassa johdossa. Wuhanin arvokkaan kisan voittanut Arina Sabalenka on toisena ja Coco Gauff kolmantena.

Kulikova on korkeimmalle sijoitettuna Suomea edustavana pelaajana portaalla 301. Hietarannan ranking on 464.