Tenniksen Davis Cup: Kroatia yllättäen neljän parhaan joukkoon

Tenniksen maajoukkuekisan Davis Cupin ratkaisut lähestyvät. Ensimmäisenä neljän parhaan joukkoon eteni Kroatia.

Torinossa käydyssä kamppailussa Kroatia kaatoi isäntämaa Italian otteluvoitoin 2-1.

Nikola Mektic ja Mate Pavic sinetöivät jatkopaikan ottamalla ratkaisseen nelinpelivoiton. Ottelussa kaatui pari Fabio Fognini – Jannik Sinner. Mektic oli voiton varmistuttua aivan hunajaa.

– Tunnelma on todellakin uskomaton. Tuskin kukaan odotti, että menisimme näin pitkälle, mutta pelasimme loistavasti. En voi uskoa, että Madridiin mennään, Mektic kommentoi.

– Haluan onnitella italialaisia, koska he taistelivat upeasti. Ja yleisö oli uskomaton. Kiitän suuresti yleisöä, mutta pahoittelen, että voitimme, pelaaja virnisti.

Madridissa Kroatia saa välierävastustajakseen joko Serbian tai Kazakstanin. Serbia ja Kazakstan iskevät yhteen keskiviikkona.

Puolivälierissä ovat pelaamatta ovat vielä ottelut Iso-Britannia – Saksa ja Ruotsi – Venäjän tennisliitto.

Davis Cup on yksi maailman perinteikkäimmistä urheilutapahtumista. Ensimmäisen Davis Cupin pelasivat USA ja Iso-Britannia vuonna 1900 eli 121 vuotta sitten. Kansainvälisen tennisliiton ITF:n laskujen mukaan Davis Cup on maailman suurin joukkueurheilukisa – vuonna 2020 oli mukana maajoukkueet peräti 142 eri maasta.

Yhdysvallat on Davis Cupin historian menestyksekkäin maa. Sillä on 32 mestaruutta. Kakkosella, Australialla, on 28 turnausvoittoa.

Naisten maajoukkueturnaus on nimeltään Billie Jean King Cup, joka tunnettiin aiemmin Federation Cupina. Vuonna 2021 mestaruuden vei Venäjän tennisliitto.