Rafael Nadal voitti Emil Ruusuvuoren

Suomen nuori tennistähti Emil Ruusuvuori eteni ATP-turnauksessa välieriin ja sai vastaansa Rafael Nadalin.

Asia varmistui Suomen aikaa varhain perjantaina Nadalin saatua luovutusvoiton Tallon Griekspoorista. Aiemmin Ruusuvuori oli kaatanut omassa Melbourne Summer Set -turnauksen puolivälierässään Alex Molcanin.

Ruusuvuoren voitto tuli murskatyyliin ja lukemin 6-2, 6-1. Suomalainen mursi vastustajansa syötön neljä kertaa. Molcan puolestaan sai kaksi murtopalloa, mutta Ruusuvuori selvitti molemmat.

ATP-tasolla välieräpaikka on Ruusuvuorelle neljäs. Melbourne Summer Set on hänelle tenniskauden 2022 avauskisa.

– Oli hyvä ottelu kaikin puolin. En tehnyt virheitä ja pelasin varmasti, kun taas Molcan teki virheitä painostaessani. Tämä korostui vielä, kun katto suljettiin ja olosuhteet muuttuivat. Sain siitäkin nopeammin kiinni, Ruusuvuori sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Aikaisemmilla kierroksilla Ruusuvuori oli voittanut Sebastian Baezin ja Jordan Thompsonin.

Nadalin nykykunnosta Ruusuvuori oli saanut jo tuntumaa. Aiemmin tällä viikolla kaksikko harjoitteli yhdessä.

Rafael Nadal on tunnetusti yksi tennishistorian parhaista pelaajista. Grand Slam -kaksinpelititteleitä hänellä on 20 kappaletta. Ruusuvuori ja Nadal eivät olleet aikaisemmin kohdanneet ATP-tasolla.

Ruusuvuori ja Nadal iskivät yhteen välieräottelussa lauantaina. Pelipaikkana oli legendaarinen Rod Laver Arena. Ruusuvuori esiintyi erinomaisesti, mutta Nadal vei kamppailun hyväkseen suoraan kahdessa erässä tuloksella 6-4, 7-5.

Melbourne Summer Set on osa tenniksen ATP-kauden 2022 ensimmäistä turnausviikkoa. Palkintorahaa on jaossa yhteensä 521 000 dollaria, ja mestarin osuus siitä on 87 370 dollaria. Ykkössijoitettuna pelaa Nadal.

ATP-kiertuetta pelataan tällä viikolla myös Adelaidessa. Lisäksi käynnissä on maajoukkueturnaus ATP Cup, jota käydään Sydneyssä.

Kauden Grand Slam -avaus, Australian avoimet, käynnistyy 17. tammikuuta.