Nadalin kommentit Emil Ruusuvuori -ottelun jälkeen

Tennistähti Rafael Nadal jätti Emil Ruusuvuoren esityksen arvioimatta, mutta antoi ymmärtää, että kaksikon kohtaaminen oli hyödyllinen.

Lauantaina käydyssä ATP-turnauksen välieräottelussa Melbournessa Nadal voitti Ruusuvuoren tuloksella 7-5, 6-4.

Ruusuvuori, 22, pelasi erittäin vahvasti ja pysyi maailman huipun vauhdissa alusta loppuun. Kuten olettaa saattoi, Rafa oli juuri ’sopivasti’ parempi ratkaisevilla hetkillä.

Kenttähaastattelija tokaisi Ruusuvuoren pelanneen hyvin, ja mukava kannanotto tuli Nadaliltakin.

– Jos haluaa päästä sataprosenttiseen kuntoon, on saatava tämänkaltaisia otteluita, Rafa sanoi.

– Täällä pelaaminen on tärkeä paluu, koska jouduin olemaan kilpailuista poissa viisi, kuusi kuukautta. Täytyy tehdä kyllä kentällä asiat paremmin. Siihen menee aikaa, mutta nyt mennään askel kerrallaan.

Koronaviruspandemia on riepotellut maailmaa ja urheilua jo parin vuoden ajan. Viime vuonna myös Nadal sai tartunnan. Kuntoutuminen näyttää silti olevan hyvällä mallilla.

– Kropassa on hyvä fiilis. Aina sitä on huolissaan, mitä voi tapahtua. Nyt keho kuitenkin kestää, ja se on tärkeintä. Tennikseni ei ole täydellistä, mutta olen ollut tällaisessa tilanteessa aikaisemminkin. Täytyy pysyä kärsivällisenä ja yrittää kaikkensa koko ajan.

– Australia on aina alkuvuoden suunnitelmissa. Yhdelläkään pelaajalla ei voi olla tammikuussa muita suunnitelmia, ovathan Australian avoimet yksi maailman parhaista turnauksista, ja turnauksen takana on huippuluokan organisaatio, Nadal sanoi tulevaan Grand Slam -kisaan viitaten.

Melbourne Summer Set -turnauksen sunnuntaisessa loppuottelussa Nadal kohtasi Maxime Cressyn ja iski suoraan kahdessa erässä voittoluvut 7-6, 6-3. Kausi 2022 on 19. perättäinen kausi, jonka aikana Rafael Nadal voittaa ainakin yhden ATP-turnauksen. Mikä 35-vuotiasta oikein motivoi?

– Rakastan työtäni ja olen aina suhtautunut tennikseen intohimoisesti. Saan tehdä harrastusta työkseni. Tämä ei ole ikuista, joten tahdon nauttia joka hetkestä niin kauan kuin sen on mahdollista, perusteli Nadal.

Adelaidessa pelatun tenniksen ATP-turnauksen voitti Gael Monfils, joka löi loppuottelussa Karen Hatshanovin 6-4, 6-4. Maajoukkuekisa ATP Cupin puolestaan voitti Kanada. Kanada kaatoi loppuottelussa Espanjan. Ratkaisseet kaksinpelivoitot ottivat Denis Shapovalov ja Felix Auger-Aliassime.

WTA-kiertuetta pelattiin Adelaidessa ja Melbournessa. Adelaidessa mestaruuden otti tenniksen maailmanlistan ykkönen Ashleigh Barty. Melbournessa käytiin kaksi turnausta: voittajiksi etenivät Simona Halep ja Amanda Anisimova.