Coco Gauff avauspäivän yllätysputoaja Australian avoimissa

Coco Gauffin putoaminen heti avauskierroksella oli yksi Australian avoimen tennisturnauksen ensimmäisen ottelupäivän yllätyksistä.

Gauff lähti turnaukseen 18:nneksi sijoitettuna sekä ennakkosuosikkina mittelöön Kiinan Qiang Wangia vastaan. Wang pelasi vahvasti, eikä Gauff saanut itsestään parasta irti. Lopputulos kirjattiin 6-4, 6-2.

Vähättelemättä lainkaan Wangin väkevää peliesitystä on huomattava, ettei Gauff yltänyt tasolleen. Hän myönsi sen itsekin.

– Kaikki, mitä tein tänään, oli pettymys. Tein kauden alla todella ahkerasti töitä. Oli fiilis, että menisin täällä pitkälle. Tänään ei vain tullut hyvää suoritusta, Gauff sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Tästä voi kuitenkin oppia paljon. Pelasin varmaan vähän jäykemmin kuin tavallisesti. Seuraavan kerran, kun tulen Grand Slam -kisaan, varsinkin kovan viikon jälkeen, täytyy yrittää pelata vapautuneemmin ja keskittyä hetkeen.

Australian avoimissa olosuhteet ovat luonnollisesti suuressa roolissa. Kun suuressa osassa maailmaa hytistään talvisessa säässä, Australiassa vietetään kesää. Gauff, 17, ei pane tulosta sään piikkiin.

– Ehkä olosuhteillakin oli vaikutusta. Mutta enemmän kuitenkin minulla itselläni. Vaikea sanoa, oliko kyse vaikeista olosuhteista vai minun huonosta päivästäni. Mielestäni tein paljon helppoja virheitä.

Australian avointen alla Gauff pelasi Adelaiden WTA-turnauksessa. Oliko se virhe?

– Taisi olla ensimmäinen kerta, kun pelasin kisoissa aivan Grand Slam -turnauksen alla. Enpä tiedä, teenkö enää samoin, urheilija tyytyi sanomaan.

Gauff: Floridan nouseva tennistähti

Yhdysvaltalainen Cori ”Coco” Gauff (s. 13.3.2004, Delray Beach) oli tenniksen maailmanlistalla sijalla 16 ennen Australian avoimien alkamista. Se on hänen paras rankinginsa.

WTA-tasolla Gauff on ehtinyt voittaa jo kaksi turnausta. Hän oli paras Linzissä 2019 ja Parmassa 2021. Lisäksi hänellä on kolme WTA-titteliä nelinpelistä.

Williamsin siskoksia, Serenaa ja Venusta, ihaileva Coco aloitti tenniksen pelaamisen kuusivuotiaana. Hän tulee urheiluperheestä: äiti on menestynyt sekä voimistelussa että yleisurheilussa ja isä koripallossa.

Monien muiden yhdysvaltalaisten pelaajien tapaan Gauff viihtyy kovilla pelialustoilla. Hänen pelityylissään aggressiivisuus ja taisteluilme ovat alati pinnassa. Nopeasta liikkumisesta ja kovasta syötöstä hän on kehittämässä lisäetuja itselleen.

Gauff on tehnyt hyvää jälkeä useissa Grand Slam -turnauksissa. Vuonna 2021 hän rakenteli jymypaukkua ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon Roland Garrosin massakentillä, Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.

Australian avointen 2022 turnauskaaviot ja tulokset: