Emil Ruusuvuori uransa ensimmäiseen ATP-loppuotteluun

Emil Ruusuvuori iski lauantaina loppuotteluun tenniksen ATP-turnauksessa Intian Punessa.

Välieräottelussa Ruusuvuori voitti Puolan Kamil Majchrzakin suoraan kahdessa erässä. Lopputulos oli 6-3, 7-6.

Ruusuvuori on tuoreella tenniksen maailmanlistalla sijalla 87. Majchrzakin ranking on 95. ATP-tason loppuottelupaikka on Ruusuvuorelle uran ensimmäinen.

Suomelle ATP-turnauksen loppuottelupaikka kaksinpelissä on ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Jarkko Nieminen eteni vuonna 2013 finaaliin Düsseldorfissa. Nieminen voitti urallaan kaksi ATP-titteliä kaksinpelissä.

– Alan tykätä tästä paikasta. Ottelu oli varsin hyvä, ja olen todella iloinen, että pääsin ensimmäistä kertaa loppuotteluun. Jokainen pelaaja turhautuu joskus, mutta pysyin tänään rauhallisena, Ruusuvuori kuvaili kenttähaastattelussa.

– Ottelu oli tasainen, vastustaja syötti vahvasti. Yritin vain pysyä mukana. Oli hyvä saada voitto kahdessa erässä. Hienoa nähdä yleisöäkin paikalla, toivottavasti myös huomenna tulee paljon katsojia.

Aiemmin Jegor Gerasimovin, Vit Koprivan ja Jiri Veselyn lyönyt suomalaispelaaja ei ole hävinnyt turnauksessa vielä yhtään erää. Lauantain ottelussa hän iski ensimmäisen erän ratkaisun murrettuaan vastustajan syötön tilanteessa 3-4.

Tiebreak oli edessä toisessa erässä, kun molemmat olivat ottaneet yhden syötönmurron. Katkaisupelissä Ruusuvuori oli aivan omaa luokkaansa ja vei sen nimiinsä suoraan 7-0.

Ruusuvuori saa loppuottelussa vastaansa kokeneen portugalilaispelaajan Joao Sousan.

Punen-turnaus on Ruusuvuoren kolmas esiintyminen tenniksen ATP-kaudella 2022. Melbournen ATP-kisassa hän eteni hienosti välieriin, vain hävitäkseen Rafael Nadalille. Australian avoimissa Emil hävisi avauskierroksella Felix Auger-Aliassimelle.

ATP-turnaukset viikolla 5

Tenniksen ATP-kiertuetta kisataan alkaneella viikolla kolmessa turnauksessa. WTA-kiertueella on väliviikko.

Emil Ruusuvuori kisaa Intiassa, paikkana on Pune. Punessa ovat jaossa runsaan 430 000 dollarin suuruiset palkintorahat. Ykkössijoitettuna pelasi Aslan Karatsev, joka hävisi Elias Ymerille.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool pelaavat Ranskan Montpellier’ssä. He ovat edenneet loppuotteluun.

Viikon kolmas ATP-turnaus käydään Argentiinan Cordobassa massakentillä. Ykkössijoitettu on Diego Schwartzman.