Tennisteini Carlos Alcaraz iski historiaa yli 300 000 dollarin edestä

Nuori tennistähti Carlos Alcaraz teki historiaa Rio de Janeirossa.

Espanjalainen Alcaraz, 18, voitti ATP 500 -sarjan turnauksen Rion massakentillä. Hänestä tuli nuorin ATP 500 -kisan voittanut pelaaja.

ATP 500 on ammattilaistenniksen kiertueen korkein kategoria grand slamien ja Masters-turnausten jälkeen. Kategoria perustettiin vuonna 2009.

Palkintorahat kertovat arvostuksesta. Riossa olivat jaossa 1,7 miljoonan dollarin suuruiset rahat, ja potista Alcaraz kuittasi 317 400 dollaria.

ATP-turnausvoitto on Alcarazille uran toinen. Tuoreella tenniksen maailmanlistalla hän tekee ennätyksensä ja nousee 20:nneksi.

Rion-loppuottelussa espanjalainen voitti Diego Schwartzmanin. Alcaraz pelasi taktisesti kypsää tennistä, jossa vankkaan peruspeliin yhdistyivät stopparit ja verkolle nousut.

– Tällaista oma pelaamiseni on, siitä löytyy monipuolisuutta. Se oli avain voittoon nytkin. Lisäksi tiesin, miten Diego pelaa, ja myös se oli tärkeä tekijä, Alcaraz kommentoi.

– Mutta on tätä mestaruutta vaikea uskoa todeksi. Viikko oli hieno, ja pelasin erittäin hyvällä tasolla. Massaturnauksesta oli pitkä aika, joten siksikin olen tyytyväinen suoritukseeni, pelimies lisäsi.

Tenniksen ATP-kiertuetta pelattiin neljässä turnauksessa. Muut turnausvoittajat olivat Roberto Bautista Agut (Doha), Cameron Norrie (Delray Beach) ja Andrei Rublev (Marseille).

Ostapenko voittoon Dubaissa

Tenniksen WTA-kiertuetta pelattiin Dubaissa. Jelena Ostapenko iski upeasti mestaruuteen.

Lauantaina käydyssä loppuottelussa Ostapenko kukisti Veronika Kudermetovan. Ottelu päättyi lukemiin 6-0, 6-4. Turnaustitteli on Ostapenkolle, 24, kauden ensimmäinen ja uran viides WTA-tasolla. Dubaista hänelle kertyi mukava 104 180 dollarin palkintorahapotti.

Ostapenkon tie mestaruuteen oli vähintäänkin kuoppainen. Ennen loppuotteluvastustajaa hän peittosi Sofia Keninin, Iga Swiatekin, Petra Kvitovan ja Simona Halepin – Grand Slam -turnausvoittajia jokainen.

– Yleisesti ottaen olen tyytyväinen koko viikkoon, koska jokaisella kierroksella oli todella kova vastustaja. Taistelin viimeiseen pisteeseen asti. Kvitovaa vastaan selviydyin jopa hänen ottelupallostaan, Ostapenko kertasi mestarin puheenvuorossa.

– Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin taistella! Loppuotteluun lähdin hyvin keskittyneenä. Henkinen taso oli hyvä, ja todella halusin tämän tittelin. Nyt tulee lisää itseluottamusta, voittaja lisäsi.

Tenniksen ATP- ja WTA-turnaukset viikolla 8

Alkaneella viikolla tenniksen ATP-kiertuetta käydään Dubaissa, Acapulcossa ja Santiagossa.

Dubain-kisa on viikon rahakkain. Jaossa on 2,9 miljoonaa dollaria. Ykkössijoitettuna pelaa kohun jälkeen paluun tekevä Novak Djokovic. Suunnitellusta poiketen Emil Ruusuvuori ei osallistu kisaan.

Acapulcossa (Meksiko) ykkösenä aloittaa Daniil Medvedev, joka voi menestyessään nousta tenniksen maailmanlistan kärkeen. Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat mukana nelinpelikisassa.

Santiago (Chile) isännöi massakenttäturnausta, jonka ykkössijoitettu on Cristian Garin.

Naisten tenniskiertuetta hallitsee WTA 1000 -turnaus Dohassa. Nimekkäitä pelaajia kisassa ovat ykkössijoitettu Arina Sabalenka, Angelique Kerber, Iga Swiatek, Belinda Bencic, Simona Halep ja Barbora Krejcikova.

Lisäksi WTA-turnaus pelataan Meksikon Guadalajarassa. Ykkössijoitettu on brittisensaatio Emma Raducanu.