Ensi viikolla tähän aikaan tenniksen maailmanlistalla saattaa olla uusi ykkönen

Kuluvan viikon jälkeen Daniil Medvedev saattaa olla uusi ykkönen tenniksen maailmanlistalla.

Venäläispelaaja Medvedev kilpailee ATP-turnauksessa Meksikon Acapulcossa. Jos hän voittaa turnaukseen, nousee hän tennisrankingin ykköspaikalle.

Acapulcossa Medvedevin on määrä aloittaa ottelunsa Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä. Avausvastustaja on Benoit Paire.

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Andy Murray ovat hallinneet tenniksen maailmanlistaa jo lähes 20 vuoden ajan. Federer nousi kärkeen ensimmäisen kerran vuonna 2004. Nadal seurasi neljä vuotta myöhemmin. Djokovic otti ykkösrankingin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja Murray vuonna 2016.

Toistaiseksi viimeinen pelaaja, joka on noussut kärkeen ”suuren nelikon” ulkopuolelta, on Andy Roddick. Hän ponnisti listakärkeen marraskuussa 2003.

Maanantaina julkaistulla maailmanlistalla Medvedev, 26, on toisena. Hän on voittanut urallaan 13 ATP-tason turnausta ja koonnut yli 23 miljoonan dollarin edestä palkintorahaa.

Grand Slam -turnausvoittojen tilinsä Medvedev avasi viime vuonna voittamalla US Openin.

Tenniksen ATP- ja WTA-turnaukset viikolla 8

Alkaneella viikolla tenniksen ATP-kiertuetta käydään Dubaissa, Acapulcossa ja Santiagossa.

Dubain-kisa on viikon rahakkain. Jaossa on 2,9 miljoonaa dollaria. Ykkössijoitettuna pelaa kohun jälkeen paluun tekevä Novak Djokovic. Ensimmäisellä kierroksella Djokovic voitti Lorenzo Musettin 6-3, 6-3.

Suunnitellusta poiketen Emil Ruusuvuori ei osallistu Dubain-kisaan. Hän valmistautuu jo Davis Cupin kotimittelöön.

Acapulcossa (Meksiko) ykkösenä aloittaa Daniil Medvedev. Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat mukana nelinpelikisassa.

Santiago (Chile) isännöi massakenttäturnausta, jonka ykkössijoitettu on Cristian Garin.

Naisten tenniskiertuetta hallitsee WTA 1000 -turnaus Dohassa. Nimekkäitä pelaajia kisassa ovat ykkössijoitettu Arina Sabalenka, Angelique Kerber, Iga Swiatek, Belinda Bencic, Simona Halep ja Barbora Krejcikova.

Halep ja Kerber putosivat heti avauskierroksella.

Lisäksi WTA-turnaus pelataan Meksikon Guadalajarassa. Ykkössijoitettu on brittisensaatio Emma Raducanu.