Emma Raducanu joutui luovuttamaan, Rafael Nadal sivusi ennätystä

Emma Raducanu ja Daria Saville esittivät tiistaina tenniksen WTA-kauden pisimmän ottelun, mutta lisääkin mittaa olisi voinut tulla.

Kamppailu Guadalajaran WTA-turnauksessa oli edennyt yli kolme ja puoli tuntia, kun Raducanu joutui luovuttamaan loukkaantumisen vuoksi. Ottelu oli tilanteessa (Raducanu ensin mainittuna) 7-5, 4-6, 3-4.

Saville meni siis jatkoon, mutta luovutuksesta huolimatta ei helposti.

– Tämä oli pitkään aikaan varmaankin ensimmäinen ottelu, jossa tunsin olevani oma ärhäkkä itseni. Nyt jatkan vain työntekoa, ja eteenpäin mennään, Saville kommentoi.

Nadalilla 11 voiton putki

Tenniksen ATP-kiertueella Rafael Nadal on avannut kautensa 11 perättäisellä voitolla. Kauden alun voittoputki sivuaa Nadalin henkilökohtaista ennätystä.

Tiistaina Nadal kukisti Denis Kudlan Meksikon Acapulcossa. Tulos oli 6-3, 6-2.

– Positiivinen ottelu. Aloitin turnauksen hyvin ja sain voiton suoraan kahdessa erässä. Se ruokkii aina itseluottamusta. On tietysti pari asiaa, joita voin parantaa, mutta yleisesti ottaen pelasin hyvin, joten ei voi valittaa, Nadal sanoi.

Kauden alussa Nadal kohtasi muun muassa Emil Ruusuvuoren. Australian avoimissa Nadal nosti pokaalia ja saavutti 21:nnen Grand Slam -turnausvoittonsa. Samaa määrää ei ole kellään muulla miespelaajalla.

Tenniksen ATP- ja WTA-turnaukset viikolla 8

Alkaneella viikolla tenniksen ATP-kiertuetta käydään Dubaissa, Acapulcossa ja Santiagossa.

Dubain-kisa on viikon rahakkain. Jaossa on 2,9 miljoonaa dollaria. Ykkössijoitettuna pelaa kohun jälkeen paluun tekevä Novak Djokovic. Ensimmäisellä kierroksella Djokovic voitti Lorenzo Musettin 6-3, 6-3.

Suunnitellusta poiketen Emil Ruusuvuori ei osallistu Dubain-kisaan. Hän valmistautuu jo Davis Cupin kotimittelöön.

Acapulcossa (Meksiko) ykkösenä aloitti Daniil Medvedev. Medvedev, joka voi nousta viikon päätteeksi tenniksen maailmanlistalla ykköseksi, voitti ensimmäisellä kierroksella Benoit Pairen.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat edenneet nelinpelikisassa puolivälieriin.

Santiago (Chile) isännöi massakenttäturnausta, jonka ykkössijoitettu on Cristian Garin.

Naisten tenniskiertuetta hallitsee WTA 1000 -turnaus Dohassa. Nimekkäitä pelaajia kisassa ovat ykkössijoitettu Arina Sabalenka, Angelique Kerber, Iga Swiatek, Belinda Bencic, Simona Halep ja Barbora Krejcikova.

Halep ja Kerber putosivat heti avauskierroksella.

Lisäksi WTA-turnaus pelataan Meksikon Guadalajarassa. Kärkisijoitettujen, Raducanun ja Madison Keysin, pudottua korkeimmalle sijoitettu jatkaja on Sara Sorribes Tormo.