”Taistelin ja löysin ratkaisuja” – Leylah Fernandez uransa toiseen WTA-titteliin

Kanadan nuori tennistähti Leylah Fernandez juhli viikonloppuna uransa toista WTA-tason mestaruutta.

Fernandez, 19, oli paras Meksikon Monterreyssa pelatussa turnauksessa. Myös hänen ensimmäinen WTA-mestaruutensa tuli Monterreyssa.

Loppuottelussa Fernandez löi Camila Osorion. Upeassa, lähes kolmetuntisessa finaalissa lopputulos kirjattiin 6-7, 6-4, 7-6.

Fernandez oli mielissään hyvästä suorituksesta, mutta antoi auliisti kunniaa vastustajallekin.

– Finaali oli todella, todella kova sekä fyysisesti, urheilullisesti että henkisesti. Camila on aina paha vastustaja. Hän on taitava, käyttää alakierteitä ja korkeita palloja, joten hänen pelaamistaan on vaikea ennakoida, Fernandez sanoi mestarin puheenvuorossaan.

– Olen erittäin onnellinen, koska selvitin monta vaikeaa hetkeä. Taistelin ja löysin ratkaisuja. Jos Camila ei olisi pelannut noin hyvin, tästä loppuottelusta ei olisi tullut niin erityistä, kanadalainen lisäsi.

Leylah Fernadez nousi suuriin otsikoihin viime vuonna edettyään loppuotteluun US Openissa. Hän hävisi finaalissa Emma Raducanulle.

WTA-kiertuetta pelattiin viime viikolla myös Lyonissa. Tittelin nappasi Zhang Shuai, joka voitti loppuottelussa Dajana Jastremskan.

Indian Wells ja Miami: Tenniksen Sunshine Double

Tenniksen ATP- ja WTA-kiertueitten keväässä alkaa erittäin mielenkiintoinen vaihe. Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa. Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”.

Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria. Nimekkäitä pelaajia ovat Novak Djokovic, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas ja tuore tenniksen maailmanlistan ykkönen Daniil Medvedev.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Maailman ykkönen Ashleigh Barty jäi pois suuresta turnauskaksikosta, mutta kiinnostavia pelaajia 8,4 miljoonan dollarin kisassa riittää taatusti.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajan kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu viikon 11 lopussa pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.