Tenniksen kevättalven huipputapaus: Sunshine Double

Tenniksen ATP- ja WTA-kiertueitten keväässä alkaa erittäin mielenkiintoinen vaihe. Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa.

Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria.

Nimekkäitä pelaajia ovat Novak Djokovic, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas ja tuore tenniksen maailmanlistan ykkönen Daniil Medvedev.

Indian Wellsin Masters-turnauksen kaaviota ei ole vielä julkaistu. Suomen ykkösen Emil Ruusuvuoren on määrä osallistua kisaan.

Suomen nelinpelihuippu Harri Heliövaara ei lähde USA:han. Heliövaara kertoo verkkosivuillaan, että todennäköisesti hänen seuraava turnauksensa on Ranskan Lillessä käytävä haastajaturnaus (alkamispäivä 21.3.).

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Maailman ykkönen Ashleigh Barty jäi pois suuresta turnauskaksikosta, mutta kiinnostavia pelaajia 8,4 miljoonan dollarin kisassa riittää.

Ykkössijoitettuna aloittaa Barbora Krejcikova, joka saa ensimmäisessä ottelussa vastaansa joko karsijan tai Rebecca Petersonin. Kakkossijoitettuna pelaa Arina Sabalenka.

Ensimmäisen kierroksen herkullisin ottelu lienee Naomi Osakan ja Sloane Stephensin välinen kohtaaminen. Turnauksen muita nimekkäitä pelaajia ovat muiden muassa Simona Halep, Garbine Muguruza, Emma Raducanu, Coco Gauff, Iga Swiatek, Belinda Bencic ja juuri kisat Meksikossa voittanut Leylah Fernandez.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu viikon 11 lopussa pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.