Näin Serena ja Venus Williams reagoivat Oscar-gaalaan

Tennis nousi vahvasti framille vuoden 2022 Oscar-gaalassa.

Elokuvateollisuuden suurimmassa gaalassa Will Smith sai pääosa-Oscarin elokuvasta King Richard. Leffassa Smith näyttelee Richard Williamsia, jonka tyttäret Venus ja Serena nousivat tenniksen supertähdiksi.

Williamsit asuivat vaatimattomissa oloissa Los Angelesin Comptonissa, mutta määrätietoisen työn, lahjakkuuden ja motivaation voimin siskokset kirjoittivat nimensä tenniksen historiaan.

Smith oli hyvin liikuttunut saamastaan kunniasta.

– Haluan olla rakkauden sanansaattaja. Haluan kiittää Venusta ja Serenaa ja koko Williamsin perhettä siitä, että sain kertoa heidän tarinaansa. Taide matkii elämää, Smith sanoi kiitospuheessaan.

– Näytän hullulta isältä, ja samaa on sanottu Richard Williamsista! Mutta rakkaushan saa ihmisen tekemään hulluja asioita, tokaisi Smith.

Smith oli noussut esiin sunnuntaisessa Oscar-juhlassa jo ennen palkinnon saamista. Juontaja Chris Rock murjaisi vitsin Smithin vaimosta, jolloin Smith marssi stagelle ja löi (varsin teatraalisen oloisesti) Rockia.

Venus ja Serena olivat otettuja päästyään osaksi palkittua elokuvaa.

– Olen tehnyt kaikkeni, jotta olisin valmis kaikenlaisiin tilanteisiin elämässä. En olisi silti voinut koskaan uneksia pääseväni Oscareihin tai osaksi elokuvaa, jossa kerrotaan minun perheeni tarina. Jatkakaa siis uneksimista, työntekoa ja taistelemista. Koskaan ei voi tietää, minne elämä vie, Venus kertoi somessa.

– Ilta oli uskomaton. Enemmän kuin mikään minulle merkitsee se, että sain viettää sen siskojeni kanssa. Olen kiitollinen akatemialle (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) ja Will Smithille perheeni kunnioittamisesta, ilmaisi Serena.

Tennis on aiemminkin päässyt merkittävään osaan elokuvissa. Vuonna 2017 ensi-iltansa sai Battle of the Sexes, jonka pääosissa näyttelivät Emma Stone ja Steve Carell. Urheilun tasa-arvoistumisesta kertova leffa sai paljon kiitosta ja Golden Globe -ehdokkuudenkin.

Woody Allenin elokuvassa Match Point (2005) tennis oli suuressa roolissa. Richard Loncrainen ohjaama Wimbledon (2004) sen sijaan juhlisti tennistä romanttisen komedian muodossa.

Legendaarinen elokuvahahmo Alfred Hitchcock ohjasi vuonna 1951 elokuvan Strangers on a Train (Muukalaisia junassa), jossa tennis oli huomattava tekijä.