Massakenttien kausi on Emil Ruusuvuoren suuri mahdollisuus

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori on pääsemässä hyvään vauhtiin massakenttien kaudella.

Monte Carlon legendaarisessa massakisassa Ruusuvuori hoiteli karsinnat onnistuneesti. Hän voitti sekä Gianluca Magerin että Flavio Cobollin ja eteni Mastersin pääsarjaan.

Ensimmäisellä varsinaisella ottelukierroksella Ruusuvuori saa vastaansa Cristian Garinin. Haaste on kova, sillä 25-vuotias chileläinen on tasokas massapelaaja. Garin on voittanut urallaan viisi ATP-tason turnausta – jokaisen massalla.

Ruusuvuori ja Garin kohtaavat tiistaina.

Päivitys: Garin vetäytyi turnauksesta, joten Ruusuvuori saa vastaansa ns. lucky loser -listalta Oscar Otten (ATP-72).

Massakausi, joka huipentuu Ranskan avoimiin touko- ja kesäkuussa, tarjoaa Ruusuvuorelle poikkeuksellisen sauman parantaa asemiaan tenniksen maailmanlistalla. Vuosi sitten massakenttien kausi sujui suomalaiselta vaatimattomasti.

Jo Monte Carlon pääsarjaan pääseminen tekee hyvää, sillä viime vuonna Ruusuvuori ei osallistunut kisaan.

Vuosi sitten Ruusuvuori hävisi ennen Roland Garrosia kaikki kolme pääsarjaotteluaan (München, Madrid, Parma) massalla. Ranskan avoimissa tuli avauskierroksen tappio Mackenzie McDonaldille. Voi siis varsin hyvällä syyllä todeta, että nyt jokainen otteluvoitto pääsarjassa tietää mahdollisuutta kivuta maailmanlistalla.

Ruusuvuoren vahvuudet tulevat parhaiten esiin kovilla kentillä. Hänen kaikki junioriturnaus-, Futures- ja Challenger-kaksinpelitittelinsä ovat kovilta kentiltä. Suomalaisässän alkukauden otteet ovat olleet kuitenkin sen verran laadukkaat, että edistysaskelia sopii odottaa massakentilläkin.

Mahdollinen nousu maailmanlistalla parantaa Ruusuvuoren mahdollisuuksia loppukesällä ja syksyllä, jolloin nopeat ja kovat kentät nousevat arvoon. Yksi kauden kiintopisteistä on varmuudella turnaussarja Yhdysvalloissa, joka käynnistyy heinäkuun lopulla. Huipentuma on 29. elokuuta alkava US Open, kauden viimeinen Grand Slam -kisa.

Tenniksen Masters: Monte Carlo 2022

Yksi tenniksen massakenttäkauden huippukisoista, Monte Carlon Masters-turnaus, alkoi sunnuntaina 10. huhtikuuta 2022.

Turnaus pelataan Monte Carlo Country Clubin kentillä 10.–17. huhtikuuta. Kaksinpelissä on 56 pelaajan kaavio, ja nelinpelin kunnia ratkeaa 28 tiimin kamppailussa.

Novak Djokovic on Monte Carlon ykkössijoitettu. Muita kärkipään sijoitettuja ovat Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud ja Alexander Zverev.

Masters on tenniksen ATP-kiertueen korkein taso Grand Slamien jälkeen. Palkintorahaa onkin liossa reippaasti yli viisi miljoonaa euroa.

Turnauksen voittaja kuittaa runsaan 836 000 euron suuruisen palkintorahan. Hävinneelle finalistillekin on luvassa mukava 456 000 euron potti. Monte Carlon tennisturnauksen pääsponsori on kelloteollisuuden jättiläinen Rolex.