Ruusuvuorelta ATP-uran paras massakenttäsuoritus

Suomen ykkönen Emil Ruusuvuori porhaltaa lupaavassa myötätuulessa tenniksen massakenttäkaudella.

Monte Carlon legendaarisessa massakisassa Ruusuvuori hoiteli karsinnat onnistuneesti. Hän voitti sekä Gianluca Magerin että Flavio Cobollin ja eteni Mastersin pääsarjaan.

Voittokulku jatkui pääsarjassa tiistaina. Ruusuvuori voitti suoraan kahdessa erässä Saksan Oscar Otten. Ottelu päättyi lukemiin 6-4, 6-3 tunnissa ja 44 minuutissa.

Ensimmäisellä varsinaisella ottelukierroksella Ruusuvuoren oli määrä saada vastaansa Cristian Garin. Garin vetäytyi kisasta, ja tilalle tuli Otte ns. lucky loserina.

Ruusuvuori tunnetaan nopeiden kenttien miehenä, mutta tiistaisessa kamppailussa hän näytti pystyvänsä laadukkaaseen massatennikseen. Hyvillä yläkierrelyönneillä hän kykeni pitämään Otten etäällä ratkaisupaikoista. Suomalainen iski kolme ässää ja 26 voittolyöntiä.

Massakausi, joka huipentuu Ranskan avoimiin touko- ja kesäkuussa, tarjoaa Ruusuvuorelle poikkeuksellisen sauman parantaa asemiaan tenniksen maailmanlistalla. Vuosi sitten massakenttien kausi sujui suomalaiselta vaatimattomasti.

Jo Monte Carlon pääsarjaan pääseminen teki hyvää, sillä viime vuonna Ruusuvuori ei osallistunut kisaan. Toiselle kierrokselle päästyään Ruusuvuori kuittaa pääsarjasta varmasti 45 ATP-pistettä ja runsaat 39 000 euroa palkintorahaa. Kyseessä on jo nyt Ruusuvuoren paras massakenttäsuoritus ATP-kiertueella, ja se tietää ainakin pientä nousua rankingissa.

Toisen kierroksen vastustaja on tuttu, Italian nuori Jannik Sinner. Ruusuvuori ja Sinner ovat kohdanneet ATP-tasolla kolmesti, ja aina on voiton vienyt Sinner. Sinneriä ei kuitenkaan tunneta erityisen vaarallisena massapelaajana, joten nyt Ruusuvuorella on otollinen tilaisuus ottaa italialaisesta revanssi.

Tenniksen Masters: Monte Carlo 2022

Yksi tenniksen massakenttäkauden huippukisoista, Monte Carlon Masters-turnaus, alkoi sunnuntaina 10. huhtikuuta 2022.

Turnaus pelataan Monte Carlo Country Clubin kentillä 10.–17. huhtikuuta. Kaksinpelissä on 56 pelaajan kaavio, ja nelinpelin kunnia ratkeaa 28 tiimin kamppailussa.

Novak Djokovic on Monte Carlon ykkössijoitettu. Muita kärkipään sijoitettuja ovat Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud ja Alexander Zverev.

Masters on tenniksen ATP-kiertueen korkein taso Grand Slamien jälkeen. Palkintorahaa onkin liossa reippaasti yli viisi miljoonaa euroa.

Turnauksen voittaja kuittaa runsaan 836 000 euron suuruisen palkintorahan. Hävinneelle finalistillekin on luvassa mukava 456 000 euron potti. Monte Carlon tennisturnauksen pääsponsori on kelloteollisuuden jättiläinen Rolex.