Monte Carlo – massatennistä yli 100 vuoden perintein

Yksi tenniksen massakenttäkauden huippukisoista, Monte Carlon Masters-turnaus, alkoi sunnuntaina 10. huhtikuuta 2022.

Turnaus pelataan Monte Carlo Country Clubin kentillä 10.–17. huhtikuuta. Kaksinpelissä on 56 pelaajan kaavio, ja nelinpelin kunnia ratkeaa 28 tiimin kamppailussa.

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic lähtee Monte Carloon ykkössijoitettuna. Muita kärkipään sijoitettuja ovat Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud ja Alexander Zverev.

Suomen Emil Ruusuvuori lähti kisaan sijoittamattomana.

Masters on tenniksen ATP-kiertueen korkein taso Grand Slamien jälkeen. Palkintorahaa onkin liossa reippaasti yli viisi miljoonaa euroa.

Turnauksen voittaja kuittaa 836 335 euron suuruisen palkintorahan. Hävinneelle finalistillekin on luvassa mukava 456 720 euron potti. Monte Carlon tennisturnauksen pääsponsori on kelloteollisuuden jättiläinen Rolex.

Televisiossa Monte Carlon tennisturnaus näkyy Discoveryn palveluissa kuten Eurosportin kanavilla.

Monte Carlossa yli 100 vuoden perinteet

Monte Carlossa pelattiin tennisturnaus ensimmäisen kerran yli sata vuotta sitten. Monte Carlo Country Club on perustettu vuonna 1928.

Rafael Nadal on voittanut Monte Carlossa peräti 11 kertaa. Erityisen vahva hän oli vuosina 2002–2012. Ajanjaksolla mestaruudet menivät yhtä lukuun ottamatta (Guillermo Coria, 2004) Nadalin nimiin.

Tenniksen massakenttäkauden huippukohtia ATP-kiertueella ovat myös Barcelona, Rooma ja Madrid.

Massakenttäkauden huipentaa Ranskan avoin tennisturnaus. Vuoden 2022 kisa pelataan 22. toukokuuta alkaen.

Ranskan avoimet on maailman arvostetuin massakenttäturnaus. Pariisissa iskettävä kisa on ainoa Grand Slam -turnaus, joka pelataan massalla.

Australian avoimet avasi Grand Slam -kauden alkuvuodesta. Neljän turnauksen kokonaisuuden täydentävät Ranskan avoimet, Wimbledon ja US Open.