Wimbledon vahvisti: venäläiset ja valkovenäläiset eivät saa pelata kesän 2022 turnauksessa

Venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat eivät pääse pelaamaan Wimbledonin tennisturnaukseen 2022.

Wimbledonia järjestävä All England Lawn Tennis Club (AELTC) vahvisti venäläisten ja valkovenäläisten sulkemisen keskiviikkona.

Venäjän ja Ukrainan välisen kriisin puhkeamisen jälkeen Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu useista urheilulajeista maajoukkueiden ja seurajoukkueiden osalta.

Yksilölajeissa tilanne on erilainen. AELTC kuvaileekin asetelmaa ”monimutkaiseksi ja haastavaksi”. Toistaiseksi venäläiset ja valkovenäläiset ovat saaneet pelata ATP- ja WTA-kiertueilla, mutta eivät oman maansa lipun alla.

Viimeistään Wimbledonissa asiaan tulee muutos.

– Näissä perusteettoman sotilaallisen aggression luomissa olosuhteissa ei ole hyväksyttävää, että Venäjän hallinto saisi mitään etua venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisesta Wimbledoniin, AELTC tiedotti.

– Siksi aiomme valitettavasti sulkea venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat Wimbledonista 2022.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat varsin merkittäviä tennismaita. Venäläinen Daniil Medvedev kävi äskettäin tenniksen maailmanlistan ykkösenä. Valkovenäläinen Arina Sabalenka on WTA-rankingissa neljäntenä.

Muita kovan tason pelaajia ovat muiden muassa Andrei Rublev, Aslan Karatsev ja Karen Hatshanov (Venäjä) ja Victoria Azarenka (Valko-Venäjä).

Lontoossa pelattava Wimbledonin tennisturnaus on yksi urheilulajin legendaarisimmista kilpailuista. Wimbledon 2022 alkaa 27. kesäkuuta.