Djokovic iski kaksi ennätystä kertaheitolla

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic avasi osuutensa vakuuttavasti Masters-turnauksessa Madridissa.

Djokovic kohtasi Madridin massalla Gael Monfilsin. Voitto tuli suoraan kahdessa erässä lukemin 6-3, 6-2.

Jo avausvoitollaan Djokovic varmistaa pysymisensä rankingkärkenä. Lähin uhkaaja Daniil Medvedev ei tällä hetkellä pelaa loukkaantumisen vuoksi.

Djokovic parantaa jo ennestään hallussaan olevaa ennätystä: ensi viikko on jo 369:s, jonka aikana serbi on tenniksen maailmanlistan kärkinimi.

Lisäksi Djokovic teki Open-aikakauden historiaa voittamalla Monfilsin 18:nnen kerran ja muuttamalla keskinäisten otteluiden tilaston lukemiin 18-0. Kellään muulla ATP-pelaajalla ei ole vastaavaa tilastoa yhtä vastustajaa vastaan.

– Ei minulla ole siihen (tilastoon) mitään selitystä. Yritän pelata häntä vastaan niin kuin kaikkia muitakin vastaan. Ehkä hänen pelityylinsä sopii minulle, mutta on meillä ollut monta tasaista kohtaamista. Hän on yksi kiertueen atleettisimmista ja nopeimmista pelaajista. Tunnen hänen tyylinsä hyvin, kertoi Djokovic.

– Täytyy olla koko ajan valmis siihen, että pallo tulee takaisin. On pelattava kontrolloidun aggressiivisesti ja pyrittävä hallitsemaan jokaista pistettä. Tänään liikuin hyvin, hallitsin peliä kämmenpuolelta ja sain hänet liikkumaan ympäri kenttää. Syöttö kulki, ja lopussa myös palautus alkoi löytyä, serbi selvensi.

Seuraavalle kierrokselle on luvassa todellinen titaanien kohtaaminen, sillä Djokovic pelaa Andy Murrayta vastaan. Murray on voittanut Madridissa jo kaksi kovaa pelaajaa: Dominic Thiemin ja Denis Shapovalovin.

Arvokkaan Masters-turnauksen voittaja kuittaa 1 041 570 dollarin suuruisen palkintorahan.

Madridissa käytävässä WTA-turnauksessa edessä ovat puolivälierät. Keskiviikkona heti ensimmäisenä pelataan kenties odotetuin kvartsi, jossa kohtaavat Simona Halep ja Ons Jabeur.

Muut puolivälierät Madridin 6,6 miljoonan dollarin kisassa ovat Aleksandrova-Anisimova, Teichmann-Kalinina ja Sorribes-Tormo – Pegula.