Real Madridin ihme inspiroi Nadalin huikeaan voittoon

Tennistähti Rafael Nadal taisteli huiman voiton kuin jalkapallojoukkue Real Madrid konsanaan.

Nadal iski torstaina jatkoon Masters-turnauksessa Madridissa. Kokeneiden pelaajien kamppailussa David Goffin sai peräti neljä ottelupalloa, mutta Rafa osoittautui kovemmaksi.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 6-3, 5-7, 7-6.

Nadal on tunnetusti Real Madridin kannattaja. Aiemmin tällä viikolla Real valtasi paikan jalkapallon Mestarien liigan loppuotteluun kaatamalla Manchester Cityn ällistyttävien vaiheiden jälkeen.

Vielä kaksiosaisen ottelun loppuhetkillä City johti kahdella maalilla ja näytti jo selvältä finalistilta. Rodrygon kaksi osumaa ja Karim Benzeman rangaistuspotkuratkaisu jatkoajalla veivät kuitenkin Realin maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun loppuotteluun.

– Uskomaton ilta. Real Madridin joukkuehenki on uskomaton. Se inspiroi minuakin tennisurallani, Nadal sanoi torstaina.

– Rehellisesti sanottuna ottelu oli todella kova, mutta pystyin pelaamaan korkealla tasolla. Toisaalta en voi olla täysin tyytyväinen, koska minun olisi pitänyt ehdottomasti voittaa suoraan kahdessa erässä.

Puolivälierissä Rafa kohtaa nuoren huippukyvyn Carlos Alcarazin. Tiukka turnaus tulee Nadalille sopivaan rakoon, sillä hän on juuri toipunut loukkaantumisesta.

– Kolme tuntia ja 10 minuuttia kentällä. Tällainen vain parantaa fysiikkaa. Ottelupallojen selvittämisestä tulee lisää itseluottamusta. Tarvitsen paljon otteluita ja tällaisia päiviä, jotta pääsen nopeammin täyteen kuntoon, Nadal kertoi.

Novak Djokovicin ja Andy Murrayn ottelu ei toteutunut Murrayn vetäydyttyä kisasta. Puolivälierissä Djokovic kohtaa Hubert Hurkaczin. Muut kvartsit ovat Rublev-Tsitsipas ja Auger-Aliassime – Zverev.

Madridissa pelataan myös WTA 1000 -turnausta. Loppuotteluun ovat selviytyneet Ons Jabeur ja Jessica Pegula.