Ons Jabeurin putoaminen Ranskan avoimien avauspäivän tulospommi

Ranskan avoimen tennisturnauksen 2022 avauspäivän yllätys oli kuudenneksi sijoitetun Ons Jabeurin putoaminen naisten kaksinpeliturnauksesta.

Puolan Magda Linette otti mojovan otteluvoiton kaatamalla tunisialaistähti Jabeurin kolmessa erässä lukemin 3-6, 7-6, 7-5. Jabeur ei heittänyt kirvestä kaivoon, vaikka pettymys oli karvas.

– Olen hieman pettynyt, koska odotin, että menisin turnauksessa pitkälle. Massakausi on mennyt minulta erittäin hyvin. Mutta tällaista tennis on. Yritän keskittyä positiivisiin asioihin ja oppia tästä ottelusta, Jabeur kertoi.

– Ensimmäisessä erässä pelasin tarpeeksi hyvin. Toisessa en saanut mahdollisuutta syötönmurtoon, joten minun oli hyvin vaikea pysyä mukana ottelussa. Kolmannessa erässä minulla oli paljon momentumia, mutta myös turhautumista. Tappio täytyy hyväksyä. Nyt palaan harjoituksiin ja alan valmistautua ruohokenttien kaudelle.

Jabeurin vietyä avauserän hänellä oli kaikki saumat viedä ottelu suoraan kahdessa erässä. Linetten vahva syöttöpeli osoittautui kuitenkin ratkaisevaksi tekijäksi.

– Varsinkin toisen erän tilanteessa 4-3 minulla oli mahdollisuuteni, mutta kun en pystynyt murtoon enkä palauttamaan haluamallani tavalla, tilanne meni vaikeaksi.

Massakenttien kaudella Jabeur otti yhden WTA-turnausvoiton ja eteni kaksi kertaa loppuotteluun.

– Rehellisesti sanottuna olen positiivinen ihminen. En anna yhden tappion romuttaa kaikkea, mutta odotin tietysti parempaa (Ranskan avoimissa). Ehkä huono tulos tuli sen takia, että tulossa on jotakin hyvää. Toivottavasti ruohokenttäkaudella, Wimbledonissa, enpä tiedä. Nyt on joka tapauksessa erinomainen aika kerrata mennyttä ja keskittyä tulevaan, jutteli Jabeur.

Jabeur ei ole 27-vuotiaana enää varsinaisesti nuori pelaaja, mutta hänen nousutrendinsä on vahva. Aiemmin toukokuussa hän valtasi uransa parhaan rankingin (kuudes).

Ensimmäisen WTA-tason turnausvoittonsa Jabeur otti viime vuonna Birminghamissa. Toinen titteli tuli tänä vuonna Madridissa. Roland Garros -pettymys oli katkera siksikin, että turnaus kuuluu pelaajan henkilökohtaisiin suosikkitapahtumiin. Hyviä muistoja tuli jo vuonna 2011, jolloin hän voitti Ranskan avoimien juniorimestaruuden.

Tunisian Ksar El Hellarissa syntynyt (28.8.1994) Ons Jabeur on netonnut tennisurallaan yli kuuden miljoonan dollarin edestä palkintorahaa. Monikulttuurinen nainen puhuu sujuvasti arabiaa, englantia ja ranskaa sekä auttavasti venäjää.