Heliövaaran tiimi loistaa Ranskan avoimissa

Harri Heliövaaran tiimi on edennyt upeasti puolivälieriin Ranskan avoimen tennisturnauksen nelinpelissä.

Lauantaisessa kolmannen kierroksen kamppailussa Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool kaatoivat kaksikon Jan Zielinski – Hugo Nys.

Voitto heltisi kahdessa erässä, ja lopputulos oli 7-6, 6-3. Ensimmäisen erän katkaisupelin Heliövaara-Glasspool vei pistein 9-7.

Heliövaara ja Glasspool ovat tehneet todella vakuuttavaa jälkeä Roland Garrosin massakentillä. He eivät ole antaneet vastustajille vielä ensimmäistäkään syötönmurtoa.

– Olemme vieneet niin harjoittelussa kuin otteluissa keskittymiskykymme uudelle tasolle tämän kevään aikana. Kaikki tekeminen on ammattimaisempaa, ja kun fokus pysyy jatkuvasti korkealla treeneissäkin, niin pidempiä huonompia jaksoja ei tule enää otteluissakaan, Heliövaara arvioi verkkosivuillaan.

Henri Kontinen on ainoa suomalainen, joka on voittanut Grand Slam -tittelin miesten nelinpelissä. Kontinen ja John Peers nostivat pokaalia Australian avoimissa 2017.

– Grand Slam -kvartsi on nimittäin sellainen tulos, jota kelpaa muistella vielä uran jälkeenkin. Mutta ei tämä toivottavasti tähän jää, eikä toivottavasti myöskään ainoaksi kvartsiksi, Heliövaara tunnelmoi.

Puolivälierissä Heliövaara ja Glasspool kohtaavat 16:nneksi sijoitetun kaksikon Rohan Bopanna – Matwe Middelkoop. Ottelu käydään maanantaina.

Sabalenka putosi Ranskan avoimista

Lauantaina kaksinpeliturnausten yllätysputoaja Ranskan avoimissa oli Arina Sabalenka, joka on tenniksen maailmanlistalla seitsemäntenä. Hän kärsi tappion Camila Giorgille kolmessa erässä.

– Pelasin omaa aggressiivista peliäni, mutta pystyin myös hieman soveltamaan. Homma toimi. Tämä on maaginen paikka pelata. Rakastan Pariisia, tämä on suosikkikaupunkini. Olen äärettömän iloinen, Giorgi kommentoi.

Kaksinpelistä suomalaisväri katosi toisella kierroksella. Emil Ruusuvuori hävisi Casper Ruudille ja Henri Laaksonen Holger Runelle. Molemmat ottelut ratkesivat suoraan kolmessa erässä. Näillä näkymin Ruusuvuoren ranking Ranskan avoimien jälkeen on 60 ja Laaksosen 90.