Djokovic ja Nadal kohtaavat Ranskan avoimessa tennisturnauksessa

Ranskan avoimen tennisturnauksen puolivälieriin on varmistunut huippukohtaaminen Rafael Nadal – Novak Djokovic.

Sunnuntaisessa neljännesvälieräottelussa Djokovic, Roland Garrosin hallitseva mestari, sai vastaansa aina vaarallisen Diego Schwartzmanin. Tällä kertaa kärppämäisestä argentiinalaisesta ei ollut vastusta, ja ”Nole” meni jatkoon suoraan kolmessa erässä.

– Diego on massakenttien spesialisti, joten voitto ei tullut helposti. Vaikka olosuhteet olivat hieman erilaiset kuin aikaisemmin, pelasin mielestäni hyvin. Löysin syöttöni oikeilla hetkillä. Suunta on oikea, mutta ei tämä tähän jää, Djokovic vakuutteli.

Nadal kohtasi puolestaan Kanadan nousevan kyvyn Felix Auger-Aliassimen. Felix antoi täyden vastuksen, ja ottelu venyi viiteen erään. Ratkaisusetin Rafa vei hyväkseen pelein 6-3.

– Tämä oli ilman muuta erittäin tärkeä voitto. En aloittanut hyvin, enkä pystynyt ottamaan syötönmurtoja mahdollisuuksistani huolimatta. Kolmannen erän lopulla pelasin jo paljon paremmin, kommentoi Nadal.

– Olen tyytyväinen loppupuolen asenteeseeni, koska pystyin pelaamaan aggressiivisesti ja nousemaan enemmän verkolle. Se oli varmasti yksi ratkaisuista.

Nadal tunnetaan massakenttien kuninkaana ja 13-kertaisena Roland Garrosin mestarina, mutta Djokovic-kamppailun alla puntit ovat koko lailla tasoissa. Serbillä on ainutlaatuinen tilasto: hän on voittanut Nadalin Ranskan avoimissa kaksi kertaa, vuosina 2015 ja 2021.

Djokovic on muutenkin pystynyt haastamaan Nadalin hyvin massakentillä. Vuosina 2017-2021 Nadalilla oli voittoputki Djokovicia vastaan massalla, mutta Nole katkaisi putken mahtavalla tavalla viime vuoden Ranskan avoimissa.

Kaksikko on kohdannut ATP-tasolla peräti 58 kertaa. Voitot ovat Djokovicille 30-28.

Myös toinen varmistunut puolivälierä on todella kihelmöivä: kolmanneksi sijoitettu Alexander Zverev ottaa mittaa Carlos Alcarazista. Alcaraz, 19, pelaa huimaa kautta, ja monet pitävät häntä jo tämän hetken parhaana tennispelaajana.

Ranskan avoimien naisten kaksinpeliturnauksesta on pudonnut huippunimi toisensa jälkeen. Toistaiseksi puolivälieriin selvinneistä korkeimmalle sijoitettu on Leylah Fernandez (17.). Hän kohtaa Martina Trevisanin.

Luvassa on myös kiintoisa USA:n ”paikalliskamppailu”, jossa kohtaavat kokenut Sloane Stephens ja nuori Coco Gauff. Kyseessä on paitsi pelaajasukupolvien myös pelityylien kohtaaminen. Passiivisesti pelaava Stephens joutuu vastaamaan värikkäämmin esiintyvän Gauffin hyökkäykseen.

Kunhan aikataulu pitää, Ranskan avoimen tennisturnauksen loput puolivälieräpelaajat varmistuvat maanantaina.

Suomalaisjännitystä päivään tuo Harri Heliövaara, joka pelaa parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa nelinpelin puolivälierissä.