Djokovic on kaadettu, mutta Nadal säilyttää fokuksen – ”En voittanut vielä mitään”

Tenniksen huippunimien – Rafael Nadalin ja Novak Djokovicin – välisestä ottelusta tuli odotetun eeppinen.

Nadal meni Ranskan avoimessa tennisturnauksessa neljän parhaan joukkoon voitettuaan puolivälierissä Novak Djokovicin. Ottelu kesti neljä erää ja yli neljä tuntia.

Ensimmäisen erän vei Nadal pelein 6-2, mutta Djokovic vastasi toisessa lukemin 6-4. Kaksi viimeistä settiä menivät taas Rafalle (6-2, 7-6).

– Ilta oli minulle hyvin tunteikas. Mutta tämähän oli vasta puolivälierä, en voittanut vielä mitään. Annoin kuitenkin itselleni mahdollisuuden palata kentälle kahden päivän päästä ja pääsen pelaamaan Roland Garrosin välieriä. Se merkitsee minulle paljon. Jos en pelaa hyvin ja häviän semifinaalin, se ei riipu ainakaan keskittymisestä, kommentoi Nadal.

Nadal tunnetaan massakenttien kuninkaana ja Ranskan avoimien 13-kertaisena mestarina, joten ei ole ihme, että hän saa Pariisissa hurjasti kannustusta.

– Yleisö on ollut uskomaton turnauksen alusta asti. Katsojat varmasti tietävät, etten tule pelaamaan täällä enää montaa kertaa. Yleisöltä saamaani tukea on hyvin vaikea kuvailla, Nadal päivitteli.

Nadal ja Djokovic ovat kohdanneet jo 59 kertaa ATP-tasolla. Voitot ovat ”Nolelle” 30-29. Serbi myönsi jääneensä nyt alakynteen.

– Nadal oli parempi pelaaja tärkeimmillä hetkillä. Oma alkuni ei ollut niin hyvä, mutta aloin sitten saada momentumia. Kun voitin toisen erän, ajattelin, että olen takaisin ottelussa, kertasi Djokovic.

– Nadal pystyi kuitenkin nostamaan tenniksensä uudelle tasolle ja näytti, miksi hän on suuri mestari. Hän pysyi henkisesti vahvana ja ansaitsi voiton, serbiurheilija lisäsi.

Välierissä Nadal saa vastaansa Alexander Zverevin. Zverev teki tiistaina urotyön ja kaatoi huippukomeetta Carlos Alcarazin neljässä erässä.

Kaksi muuta välieräpelaajaa varmistuvat otteluissa Casper Ruud – Holger Rune ja Andrei Rublev – Marin Cilic.

Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelissä on jo varmistunut välierä Coco Gauff – Martina Trevisan. Puolivälierissä ovat edessä vielä mittelöt Iga Swiatek – Jessica Pegula ja Veronika Kudermetova – Daria Kasatkina.