Ruusuvuorelle jälleen uusi ennätys – suomalaisista edellä enää Nieminen ja Paloheimo

Suomen Emil Ruusuvuori on nyt tenniksen maailmanlistan 56:s eli suomalaisen tennishistorian kolmanneksi paras pelaaja miesten kaksinpelissä.

Ruusuvuori tekee uuden rankingennätyksensä maanantaina julkaistulla maailmanlistalla.

Menneellä viikolla Ruusuvuori otti osaa ruohokenttäturnaukseen Alankomaiden ’s-Hertogenboschissa ja eteni toiselle kierrokselle.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori otti upean voiton isäntämaan ykköspelaajasta Botic Van De Zandschulpista (ATP-29).

Ruusuvuoren kauden ensimmäinen ruohokenttäturnaus päättyi tappioon toisella kierroksella Ilja Ivashkalle. Ivashka voitti ’s-Hertogenboschissa suoraan kahdessa erässä lukemin 6-4, 6-2.

Tuoreen rankingin myötä Ruusuvuori nousee historiatilastossa Jarkko Niemisen (paras ranking 13.) ja Veli Paloheimon (48.) perään, yhdellä sijalla ohi Aki Rahusen (57.). Rahunen saavutti parhaan rankinginsa vuonna 1990.

Aiemmin Emil oli jo jättänyt taakseen Olli Rahnaston (88.) ja Leo Palinin (92.).

Alankomaiden ’s-Hertogenboschissa käytävässä turnauksessa oli jaossa palkintorahaa yhteensä 725 540 euroa. Mestarin osuus on 98 580 euroa ja 250 ATP-pistettä. Turnausvoiton vei sensaatiomaisesti Tim Van Rijthoven, joka ei ennen turnausviikkoa ollut voittanut yhtään ATP-tason ottelua. Loppuottelussa hän kaatoi ykkössijoitettu Daniil Medvedevin.

Maanantaina Medvedev nousi tenniksen maailmanlistan ykköseksi. Kärkikolmikon täydentävät Alexander Zverev ja Novak Djokovic.

Naisten maailmanlistan kolme parasta ovat Iga Swiatek, Anett Kontaveit ja Paula Badosa.

Ruohokenttäturnaukset ennen Wimbledonia

Viikolla 23 alkanut ruohokenttien tenniskausi sisältää lukuisia mielenkiintoisia turnauksia, ja sesonki huipentuu legendaariseen Wimbledoniin kesä- ja heinäkuun vaihteessa.

Viikko 23: Alankomaiden ’s-Hertogenboschin (ATP-kisan voitti Tim Van Rijthoven ja WTA-kisan Jekaterina Aleksandrova) lisäksi pelattiin ATP-turnaus Stuttgartissa (Matteo Berrettini). WTA-kisat myös Nottinghamissa (Beatriz Haddad Maia) ja Valenciassa (Qinwen Zheng).

Viikko 24: Panokset kovenevat, kun Lontoossa ja Saksan Hallessa pelataan yli kahden miljoonan euron ATP-turnaukset. Ruusuvuori pelaa Lontoossa (Queen’s Club) läpäistyään karsinnan. WTA-kiertueen tie vie Birminghamiin, Berliiniin ja Italian Gaibaan.

Viikko 25: ATP-kiertueella vuoron saavat Britannian Eastbourne sekä Mallorca. WTA-turnauksia käydään Eastbournessa ja Saksan Bad Homburgissa.

27. kesäkuuta – 10. heinäkuuta: Wimbledonin tennisturnaus, The Championships.