Ruusuvuorelle uran ensimmäinen Wimbledon-otteluvoitto

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori voitti Yoshihito Nishiokan Wimbledonin 2022 ensimmäisellä kierroksella.

Ruusuvuorelle otteluvoitto on uran ensimmäinen Wimbledonin tennisturnauksessa.

Suomalainen lähti tiistaiseen kamppailuun ennakkosuosikkina ja pystyi pelaamaan asetelmaa vastaavalla tavalla. Nishioka ei ollut pelannut ruohokenttäturnauksia tänä vuonna, ja Ruusuvuori käyttikin parempaa tuntumaansa vieden ensimmäiset erät selvästi (6-2, 6-2).

Japanilainen vastustaja alkoi saada juonesta kiinni kolmannessa erässä ja veikin sen pelein 6-4 yhden syötönmurron turvin. Neljäskin erä eteni tasaisena, kunnes Ruusuvuori pystyi murtamaan Nishiokan syötön tilanteessa 4-5. Ottelu suomalaiselle tuloksella 6-2, 6-2, 4-6, 6-4.

Ottelussa Ruusuvuori sai ykkössyöttönsä ruutuun 68-prosenttisesti. Niin sanotut helpot virheet menivät käytännössä tasan, mutta suomalainen vei voittolyönnit nimiinsä ylivoimaisesti 49-19.

Ruusuvuori on ollut parhaimmillaan tenniksen maailmanlistalla 48:s eli Suomen kaikkien aikojen toiseksi korkeimmalle kaksinpelissä rankattu pelaaja yhdessä Veli Paloheimon kanssa. Edellä on enää Jarkko Nieminen, jonka paras ranking oli 13:s.

Myös Nishiokan paras ranking on 48:s, mutta nyt hän on tenniksen maailmanlistan sijalla 101.

Ruusuvuoren (ATP-49) vastustaja toisella kierroksella on alankomaalainen Botic van de Zandschulp (ATP-25). Ruusuvuori voitti kaksikon äskettäisen kohtaamisen ’s-Hertogenboschissa.

Van de Zandschulp löi avauskierroksella kokeneen Feliciano Lopezin 6-2, 6-3, 6-3.

Henri Laaksosen Wimbledon-esitys jäi yhteen pääsarjaotteluun. Hän kärsi tiistaina tappion Ryan Penistonille suoraan kolmessa erässä.

Wimbledonin 2022 pääsarjat alkoivat maanantaina. Ruusuvuori ja van de Zandschulp kohtaavat todennäköisesti torstaina.

Wimbledon 2022

Wimbledon (The Championships) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa. Vuonna 2022 Wimbledon pelataan 27. kesäkuuta – 9. heinäkuuta.

Wimbledonia järjestävä AELTC (All England Lawn Tennis Club) on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat vuoden 2022 turnauksesta. Päätöksen vuoksi tenniksen ammattilaiskiertueiden organisaatiot ATP ja WTA eivät jaa kisasta rankingpisteitä.

Vuoden 2022 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 40 350 000 punnan edestä palkintorahaa. Suurimmat yksittäiset summat (kaksi miljoonaa puntaa) ovat luvassa kaksinpeliturnausten mestareille.

– Tämän vuoden palkintorahojen on tarkoitus korostaa sitä, miten tärkeitä pelaajat ovat The Championshipsille. Haluamme, että turnauksemme on edelleen yksi maailman johtavista urheilutapahtumista. Tämä turnaus on tavallistakin erityisempi, koska juhlimme keskuskentän satavuotista taivalta, puheenjohtaja Ian Hewitt sanoo.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Vuonna 2021 Wimbledonin kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Ashleigh Barty.