Kategoriat
ATP-tennis

Stefanos Tsitsipas tenniksen legendojen kannoilla – ”Matkaa on vielä paljon”

Kreikan tennistähti Stefanos Tsitsipas avasi voitokkaasti Masters-turnauksessa Monte Carlossa.

Monte Carlo Country Clubin massakentällä Tsitsipas hoiteli tiistaisessa avausottelussaan Aslan Karatsevin suoraan kahdessa erässä. Tulos kirjattiin lukemin 6-3, 6-4.

Sadesää teki aikataulusta varsin tiukan Monte Carlossa; maanantai meni sateen takia pipariksi, mutta tiistaina päästiin hyvään vauhtiin. Tsitsipas hallitsi stressaavan tilanteen hyvin.

Tsitsipas, 22, kuuluu nykytenniksen mielenkiintoisimpiin hahmoihin. Hän tekee kaikkensa noustakseen pysyvästi tenniksen ATP-kiertueen terävimpään kärkeen.

– Mitään ei tule ilman harjoittelua. Isken harjoituskentillä tunnista toiseen joka päivä, jotta saan lisää suoritusvarmuutta, Tsitsipas sanoi tiistaisen ottelunsa jälkeen Monte Carlossa.

– Harjoittelen rajusti päästäkseni lähemmäs tenniksen legendoja. Matkaa on edelleen paljon, myönsi Tsitsipas.

Monte Carlossa Tsitsipasin seuraava vastustaja on voittaja ottelusta Millman – Garin.

Stefanos Tsitsipas nousussa tenniksen huipulle

Stefanos Tsitsipas (s. 1998) tulee tennisperheestä. Hänen molemmat vanhempansa ovat toimineet tenniksen parissa. Tsitsipasin isä on kreikkalainen ja äiti kreikkalaissukuinen venäläinen.

Tsitsipas aloitti ammattilaisena vuonna 2016. Ennen Monte Carloa 2021 hänellä oli viisi ATP-turnausvoittoa nimissään.

Ensimmäisen tenniksen ATP-turnausvoittonsa Tsitsipas otti Stockholm Openissa vuonna 2018. Suurin voitto toistaiseksi on ATP-lopputurnauksen mestaruus 2019.

Tennispelaajana Stefanos Tsitsipas on lähtökohtaisesti voimakas takarajalyöjä, mutta hänellä on erittäin hyvät valmiudet kokonaisvaltaiseen pelaamiseen. Nousut verkolle ja näyttävä yhden käden rystylyönti tuovat mielenkiintoista ulottuvuutta hänen pelaamiseensa.

Tsitsipas viihtyy niin kovalla kentällä, massalla kuin ruoholla. Ensimmäinen massakenttämestaruus ATP-kiertueella tuli vuonna 2019 (Estoril). Henkilökohtaisesti hän ihailee erityisesti Wimbledonin tennisturnausta.

Nuoresta iästään huolimatta Tsitsipas on joutunut tekemisiin perustavanlaatuisten asioiden kanssa. Hän oli hukkua 18-vuotiaana oltuaan uimassa Kreetalla. Videoblogissaan hän kertoikin ehtineensä jo ”tehdä sovinnon kuoleman kanssa”.

”Älä odota tilaisuuttasi, luo se”, kuuluu Tsitsipasin tunnuslauseisiin.

Daniil Medvedev: koronavirustartunta

Tennispelaaja Daniil Medvedev on saanut koronavirustartunnan. Tartunta todettiin koronavirustestissä maanantaina. ATP-kiertue tiedotti asiasta tiistaina.

Medvedevin oli määrä pelata Masters-turnausta Monte Carlossa. Hän luonnollisesti vetäytyy kisasta.

– Suuri pettymys, kun en voi pelata Monte Carlossa. Keskityn nyt toipumiseen ja siihen, että voin palata kiertueelle mahdollisimman pian, Medvedev kommentoi.

Medvedev on tenniksen maailmanlistalla toisena. Edellä on vain Novak Djokovic, joka pelaa Monte Carlon massakentillä ykkössijoitettuna.

Positiivisen covid-19-tuloksen vuoksi Medvedev on toistaiseksi eristyksissä. Hänen tilalleen Monte Carlon turnauskaavioon tulee korvaava pelaaja.