Ruusuvuori puolivälieriin ilman erätappioita

Emil Ruusuvuori iski keskiviikkona jatkoon tenniksen ATP-turnauksessa Intian Punessa.

Toisen kierroksen ottelussa Ruusuvuori voitti Vit Koprivan. Tulos oli 6-3, 6-3.

Ruusuvuori on tuoreella tenniksen maailmanlistalla sijalla 87. Koprivan ranking on 193.

Ruusuvuori lähti kamppailuun selvästi valmistautuneempana ja meni 4-0-johtoon. Kopriva ryhdistäytyi, mutta liian myöhään.

Hieman tasaisempi alku nähtiin toisessa erässä, mutta viidennessä pelissä Ruusuvuori otti syötönmurron. Kun suomalainen otti vielä toisen murron tilanteessa 3-5, oli otteluvoitto selviö.

Ensimmäisellä kierroksella Jegor Gerasimovin lyönyt suomalaispelaaja ei ole hävinnyt turnauksessa vielä yhtään erää. Ruusuvuori saa puolivälierissä vastaansa Jiri Veselyn. Vesely on sijoitettu turnauksessa neljänneksi ja hänen rankinginsa on 80.

Punen-turnaus on Ruusuvuoren kolmas esiintyminen tenniksen ATP-kaudella 2022. Melbournen ATP-kisassa hän eteni hienosti välieriin, vain hävitäkseen Rafael Nadalille. Australian avoimissa Emil hävisi avauskierroksella Felix Auger-Aliassimelle.

ATP-turnaukset viikolla 5

Tenniksen ATP-kiertuetta kisataan alkaneella viikolla kolmessa turnauksessa. WTA-kiertueella on väliviikko.

Emil Ruusuvuori kisaa Intiassa, paikkana on Pune. Punessa ovat jaossa runsaan 430 000 dollarin suuruiset palkintorahat, ja ykkössijoitettuna pelaa Aslan Karatsev.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool pelaavat Ranskan Montpellier’ssä. He ovat edenneet välieriin.

Viikon kolmas ATP-turnaus käydään Argentiinan Cordobassa massakentillä. Ykkössijoitettu on Diego Schwartzman.