Tenniksen turnausvoittajat, maailmanlistat, alkava viikko

Kanadan nouseva tenniskyky Felix Auger-Aliassime otti sunnuntaina uransa ensimmäisen ATP-tason turnausvoiton.

Auger-Aliassime oli paras Rotterdamissa käydyssä ATP-kisassa. Sunnuntaisessa loppuottelussa hän voitti Stefanos Tsitsipasin tuloksella 6-4, 6-2.

Tennistä aktiivisesti seuraavat ovat kiinnittäneet huomiota Auger-Aliassimeen jo vuosien ajan. Ennen Rotterdamia hän oli päässyt ATP-tason loppuotteluun peräti kahdeksan kertaa, mutta ensimmäinen titteli tuli vasta nyt.

Arvokkaiden ATP-pisteiden lisäksi Auger-Aliassime, 21, kuittasi hyvät palkintorahat. Hänen uransa palkintorahapotti on nyt runsaat 6,4 miljoonaa dollaria.

– Kolmen vuoden tie on ollut aika mutkainen sitten ensimmäisen ATP-loppuotteluni. Hienoa saada ensimmäinen titteli juuri täällä, Felix sanoi mestarin puheenvuorossaan.

– Täällä pääsin ensimmäistä kertaa ATP-turnauksen pääsarjaan. Täältä on paljon hyviä muistoja, ja tämänkin viikon muistan koko loppuelämäni. Tämä on urani onnellisin päivä, ja toivottavasti näitä tulee paljon lisää.

Auger-Aliassimea seurattiin taannoin tarkasti Suomessakin, sillä hän pelasi Australian avoimissa Emil Ruusuvuorta vastaan. Auger-Aliassime voitti trillerin viidessä erässä.

ATP-turnauksessa Buenos Airesissa paras oli Casper Ruud, joka löi finaalissa Diego Schwartzmanin. Dallasissa mestaruuden vei Reilly Opelka. Loppuottelussa hän voitti Jenson Brooksbyn.

Dallasin nelinpelikisan loppuottelussa Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät ykkössijoitetulle kaksikolle Marcelo Arevalo – Jean-Julien Rojer kahdessa erässä.

Tenniksen maailmanlista

Tenniksen maailmanlistalla Auger-Aliassime pysyy yhdeksäntenä. Listalla ei ole muutenkaan paljon muutoksia. Kärjessä jatkavat Novak Djokovic, Daniil Medvedev ja Alexander Zverev.

Dohan-turnauksiin valmistautuva Emil Ruusuvuori on sijalla 71. Nelinpelin maailmanlistalla Heliövaara nousi uransa parhaalle rankingille. Tuore sijoitus maailmanlistalla on 56:s.

Tenniksen naisten maailmanlistalla Viron Anett Kontaveit nousi uransa parhaalle rankingille, hän on nyt kuudes. Kontaveit pidensi loistavaa sisäkenttien voittoputkeaan (20 perättäistä voittoa) ja vei nimiinsä WTA-turnauksen Pietarissa.

Naisten rankingin kärkinimet ovat Ashleigh Barty, Arina Sabalenka ja Barbora Krejcikova.

ATP- ja WTA-turnaukset viikolla 7

Tenniksen ATP-kiertueella käydään alkaneella viikolla peräti neljä turnausta.

Viikon suurinta, ATP 500 -sarjan kisaa, isännöi Rio de Janeiro. Matteo Berrettini lähtee ykkössijoitettuna 1,7 miljoonan dollarin turnaukseen.

Emil Ruusuvuori pelaa Dohassa. Hän saa avauskierroksella vastaansa kovan luun, David Goffinin. Ykkössijoitettu on Denis Shapovalov.

ATP-kisat pelataan myös Delray Beachissa (ykkössijoitettuna Cameron Norrie) ja Marseillessa (Stefanos Tsitsipas). Heliövaara ja Glasspool pelaavat Delray Beachissa.

Tenniksen WTA-kiertueella toiminta keskittyy Dubaihin ja WTA 500 -turnaukseen. Kovatasoisen turnauksen nimekkäitä pelaajia ovat muiden muassa Arina Sabalenka, Petra Kvitova, Iga Swiatek, Simona Halep, Garbine Muguruza ja Barbora Krejcikova.