Emil Ruusuvuorelle avautuu mahdollisuus maksaa kalavelat

Karen Hatshanov on Ruusuvuoren seuraava haaste.

Emil Ruusuvuori eteni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon tenniksen ATP-turnauksessa Dohassa.

Ruusuvuori kohtasi tiistaina David Goffinin, joka on ollut parhaimmillaan tenniksen maailmanlistalla seitsemäntenä. Haaste oli kova, ja Goffin olikin jo menossa kohti ottelun voittoa.

Goffin johti voitettuaan ensimmäisen erän ja otettuaan murron toisessa. Ruusuvuori pystyi kuitenkin kääntämään ottelun, ja lopputulos Dohan illassa oli 4-6, 6-4, 6-1.

Ruusuvuori ja Goffin saattavat kohdata uudelleen pian. Suomi isännöi Goffinin kotimaata Belgiaa tenniksen maajoukkuekisan Davis Cupin turnauksessa maaliskuun alussa.

– Ottelu oli tasainen. Jatkoin vain taistelemista, vaikka ottelu oli lipsumassa käsistäni toisen erän lopulla, Ruusuvuori kommentoi.

Dohassa Ruusuvuori ottaa seuraavaksi mittaa Karen Hatshanovista. Pitkänhuiskea venäläinen on sijoitettu turnauksessa kuudenneksi. Hänen uransa paras ranking, kahdeksas, on vuodelta 2019.

Viime vuonna Ruusuvuori ja Hatshanov pelasivat vastakkain Masters-turnauksessa Indian Wellsissä. Hatshanov voitti 6-2, 7-5, joten suomalaisella on nyt hyvä mahdollisuus maksaa kalavelat takaisin.

ATP- ja WTA-turnaukset viikolla 7

Tenniksen ATP-kiertueella käydään alkaneella viikolla peräti neljä turnausta.

Viikon suurinta, ATP 500 -sarjan kisaa, isännöi Rio de Janeiro. Matteo Berrettini lähti ykkössijoitettuna 1,7 miljoonan dollarin turnaukseen.

Ykkössijoitettu Dohassa on Denis Shapovalov.

ATP-kisat pelataan myös Delray Beachissa (ykkössijoitettuna Cameron Norrie) ja Marseillessa (Stefanos Tsitsipas). Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool pelaavat Delray Beachissa nelinpeliä.

Tenniksen WTA-kiertueella toiminta keskittyy Dubaihin ja WTA 500 -turnaukseen. Kovatasoisen turnauksen nimekkäitä pelaajia ovat muiden muassa Arina Sabalenka, Petra Kvitova, Iga Swiatek, Simona Halep, Garbine Muguruza ja Barbora Krejcikova.

Tiistain yllätys oli Jil Belen Teichmannin voitto Elise Mertensistä. Teichmann oli parempi suoraan kahdessa erässä ja tuloksella 6-2, 6-4.