Andy Murray: ensimmäinen voitto massalla viiteen vuoteen

Tennishahmo Andy Murrayn kausi jatkuu komeasti. Sir Andy iski jatkoon Masters-turnauksessa Madridissa.

Maanantaina Murray löi Dominic Thiemin suoraan kahdessa erässä. Ottelu päättyi lukemiin 6-3, 6-4.

Ottelu oli Murrayn ensimmäinen massakentällä kahteen vuoteen. Viimeksi hän oli voittanut massalla viisi vuotta sitten Ranskan avoimissa.

Voiton arvoa nostaa se, että Thiem on erinomainen massapelaaja. Toisaalta itävaltalainen ei ole vielä parhaassa vireessään loukkaantumisen jälkeen.

– Palaaminen on aina äärimmäisen vaikeaa. Hänellä (Thiem) on ollut vastoinkäymisiä. Henkisellä tasolla ottaa aikaa ennen kuin itseluottamus palaa ja palloa uskaltaa taas lyödä tosissaan, Murray huomautti.

Sir Andy tunnetaan erityisesti nopeiden kenttien osaajana: hänen 46 ATP-turnausvoitostaan vain kolme on tullut massalla.

– Nautin pelaamisesta. Valmistauduin todella huolella tähän turnaukseen. Viimeksi, kun pelasin massalla, minulla oli ongelmia nivusten kanssa, mutta nyt liikkuminen oli hyvää, sanoi Murray.

Madridissa myös toisen kierroksen ottelusta on tulossa hyvin kiintoisa, sillä Murray saa vastaansa värikkään Denis Shapovalovin.

Madridissa käytävä WTA-turnaus alkoi jo viime viikolla, joten puolivälieräpelaajiakin on selvillä. Yksi ensimmäisistä kahdeksan parhaan joukkoon iskeneistä oli Simona Halep. Hän kukisti Coco Gauffin suoraan kahdessa erässä.

– Ensimmäisen erän ratkaisuhetkillä keskittymiseni pysyi superhyvänä, ja se oli ratkaisevaa. Toisessa erässä vastustaja lisäsi aggressiivisuutta. Palauttaminen oli vaikeaa, mutta sitten rauhoituin ja löysin rytmin. Mukautin pelaamistani vastustajan mukaan, Halep paketoi.

Puolivälierissä Halep kohtaa Ons Jabeurin. Madridissa pelataan 6,6 miljoonan dollarin arvoista kisaa, joka kuuluu WTA 1000 -sarjaan.