Thiem tekee paluuta tenniksen huipulle

Itävallan tennistähti Dominic Thiem tekee uutta tulemista lajin huipulle.

Thiemin, 28, comeback sai tuntuvaa lisävauhtia tiistaina, kun hän voitti Emil Ruusuvuoren ATP-turnauksessa Båstadissa. Itävaltalainen oli Båstadin massalla Ruusuvuorta parempi kolmeen erään venyneessä mittelössä.

Otteluvoitto oli Thiemille ensimmäinen ATP-tasolla yli vuoteen.

– Kauan on kulunut. Tuntuu siltä, että viime voitto tuli jossain aivan muussa maailmassa, Thiem sanoi kenttähaastattelussa.

– Sen jälkeen on tapahtunut todella paljon. Oli rankat ajat, mutta toisaalta sain elämänkokemusta. Tämä ensimmäinen voitto todella maistuu.

Thiemillä ja Ruusuvuorella on aikaisempaakin yhteistä historiaa. Ruusuvuori voitti Thiemin sensaatiomaisesti vuonna 2019 Davis Cupissa. Sankariteon jatko-osa oli lähellä, sillä lopullinen ratkaisu tuli tiebreakissa.

– Ottelu oli todella vaikea. Aloitus ei ollut hyvä, mutta sitten aloin taistella. Koska alla oli paljon tappioita, tämän ottelun ratkaiseminen oli todella vaikeaa, vaikka pelasin varsin hyvin toisessa ja kolmannessa erässä. Minun täytyy hallita hermoni paremmin erityisesti otteluiden loppua kohti, kuvaili Thiem.

Thiem kuuluu ATP-kiertueen parhaisiin massakenttäpelaajiin. Hänet tunnetaan loistavasta yhden käden rystylyönnistään. Thiem on ollut parhaimmillaan kolmantena tenniksen maailmanlistalla ja voittanut yhden Grand Slam -turnauksenkin, US Openin vuonna 2020.

ATP-kiertueella Thiem on voittanut 17 turnausta ja kuitannut palkintorahoja lähes 29 miljoonan dollarin edestä. Kahden vuoden takaisen US Open -loppuottelun lisäksi hän on selvinnyt Grand Slam -turnauksen finaaliin kolme kertaa (kerran Australian avoimissa ja kahdesti Ranskan avoimissa).

Vaikea rannevamma toi käänteen itävaltalaisen uraan. Rankingissakin hän on ehtinyt pudota sijalle 339.

Tenniksen ATP- ja WTA-turnaukset viikolla 28

Tenniksen ATP-kiertuetta pelataan Yhdysvaltain Newportissa ja Ruotsin Båstadissa.

Newportissa pelataan USA:n ainoa kiertuetason ruohokenttäturnaus. Pelipaikkana on tarunhohtoisen Tennis Hall of Famen keskus.

Kisassa on vain 28 pelaajan kaavio. Palkintorahaa on jaossa runsaat 594 000 dollaria, ja ykkössijoitettuna aloitti kanadalainen Felix Auger-Aliassime.

Båstadin-turnauksen ajoitus on aina hieman erikoinen, sillä massakenttien kausi päättyi periaatteessa Ranskan avoimiin kesäkuussa. Båstad pitää kuitenkin omaleimaisen paikkansa ATP-kalenterissa vuodesta toiseen.

Palkintorahaa pohjoismaisen pankin Nordean sponsoroimassa kisassa on liossa runsaat 534 000 euroa. Casper Ruud on ykkössijoitettu.

Tenniksen WTA-kiertuetta kisataan Sveitsin Lausannessa ja Unkarin pääkaupungissa Budapestissa. Molemmat turnaukset kuuluvat WTA 250 -sarjaan.

Danielle Collins on ykkössijoitettu Lausannen runsaan 251 000 dollarin turnauksessa. Samanarvoisessa Budapestin-kisassa ykköseksi on sijoitettu juuri Wimbledonin nelinpeliturnauksen Katerina Siniakovan kanssa voittanut Barbora Krejcikova.