Kategoriat
ATP-tennis Grand Slam WTA-tennis

Ranskan avoimet 2021: Naomi Osakaa uhkaa diskaus

Ranskan avoimessa tennisturnauksessa alkoivat pääsarjat sunnuntaina. Päivän puheenaiheita olivat Naomi Osaka, Angelique Kerber, Emil Ruusuvuori ja Henri Laaksonen.

Tenniksen tähtipelaaja Naomi Osaka ilmoitti äskettäin sosiaalisessa mediassa, ettei hän aio antaa lehdistölle haastatteluita Ranskan avoimen tennisturnauksen aikana. Pelaajat ovat velvoitettuja puhumaan lehdistön kanssa, joten omavaltaisesta päätöksestään Osaka sai sakot.

Sunnuntaina Roland Garros tiedotti langettaneensa Osakalle 15 000 dollarin suuruiset sakot.

Roland Garros tähdentää, että Osakalle annettiin mahdollisuus pyörtää päätöksensä. Kun pelaaja piti kantansa, sanktio tuli.

Osakan päätöksen taustalla on huoli urheilijoiden mielenterveydestä. Hänen näkemyksensä mukaan toimittajat suhtautuvat urheilijoihin ”epäilevästi” niin usein, että haastateltavien mielenterveys on vaarassa.

– Pelaajien mielenterveys on äärimmäisen tärkeää. Turnauksilla ja organisaatioilla on erityiset resurssit pelaajien hyvinvoinnin turvaamiseksi, Roland Garros ilmaisi tiedotteessaan.

– Grand Slam -sääntöihin kuuluu olennaisesti, että pelaajilla on vastuu keskustella median kanssa, riippumatta otteluiden tuloksista. Se hyödyttää urheilijoita itseään sekä koko lajia ja sen faneja, kuului tarkennus.

Jos Osaka ei jatkossakaan osallistu lehdistötilaisuuksiin, häntä voi uhata jopa Ranskan avoimista diskaaminen.

Osaka voitti, Kerber putosi heti

Osaka, maailmanlistan kakkonen, sai avauspäivänä hyvän vastuksen Patricia Maria Tigiltä. Osaka voitti 6-4, 7-6 vietyään ratkaisseen tiebreakin pistein 7-4.

Tenniksen Grand Slam -turnaukset, erityisesti Ranskan avoimet, tunnetaan yllätystuloksistaan. Avauspäivänä Angelique Kerber sai tuta sen pahemman kerran.

Kerber, entinen maailman ykkönen ja kolminkertainen Grand Slam -voittaja, putosi heti ensimmäisellä kierroksella. Ukrainan Anhelina Kalinina oli parempi tuloksella 6-2, 6-4.

Vuonna 2018 Kerber voitti Wimbledonin. Sen jälkeen esitykset Grand Slam -kisoissa ovat olleet surkeita. Hän on pudonnut avauskierroksella peräti viisi kertaa – ja Roland Garrosilla nyt kolmesti perättäin.

Ruusuvuori keskittyy jo nelinpeliin

Tenniksen kaksinpelin suomalaistoivo Emil Ruusuvuori ei pystynyt kairaamaan jatkopaikkaa Ranskan avoimissa.

Yhdysvaltalainen Mackenzie McDonald voitti Ruusuvuoren sunnuntaina lukemin 4-6, 6-3, 7-6, 6-3. Ruusuvuori jatkaa kuitenkin Roland Garrosilla – hänen parinsa nelinpelissä on Dominik Köpfer.

Henri Laaksonen, joka läpäisi karsinnat komeaan tapaan, sen sijaan tuuletti otteluvoittoa. Hän kukisti Yannick Hanfmannin. Tulos kirjattiin 6-1, 6-3, 4-6, 6-2.

Laaksosen seuraava vastustaja on korkeaa luokkaa: yhdenneksitoista sijoitettu Roberto Bautista Agut, joka kaatoi avauskierroksella Mario Vilella Martinezin suoraan kolmessa erässä.

Lohjalaissyntyinen Laaksonen edusti pitkään Suomea. Sittemmin hän on vaihtanut isänsä kotimaan Sveitsin väreihin.