Tenniksen US Openin palkintorahat 2024

Tenniksen US Openissa jaetaan ennätyksellisen suuret palkintorahat. US Open vahvisti, että vuonna 2024 yhteenlaskettu palkintorahapotti nousee 75 miljoonaan dollariin.

Palkintorahat ovat nousseet tasapuolisesti viime vuosina, ja ensimmäisellä kierroksella pelaavillekin on tullut aiempaa suuremmat korvaukset. Kaksinpelin avauskierroksella pelaaminen tietää 100 000 dollarin tiliä, vaikka tappio tulisi.

Myös karsintaturnaukseen tulee koko ajan lisää rahaa. Karsintojen ensimmäisellä kierroksella pelaaminen tuo 25 000 dollaria, kun taas kolmen ottelun voittaminen ja pääsarjaan pääseminen tietää 52 000 dollarin summaa.

US Openia järjestävä USTA teki päätökset palkintorahoista kuultuaan WTA:n ja ATP:n pelaajaneuvostoja. Keskustelujen erityinen painopiste oli aiempien kierrosten palkintorahasummien korottaminen.

Kaksinpeliturnausten voittajat 2024 kuittaavat 3,6 miljoonan dollarin suuruisen palkintorahan. Nelinpeliturnausten voittajatiimeille on luvassa 750 000 dollaria.

US Open, Grand Slam -kauden päätös

US Open (US Open Tennis Championships, Yhdysvaltain avoimet) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta.

US Open pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center, joka sijaitsee Queensin kaupunginosan Flushing Meadowsissa.

Vuonna 2024 US Open pelataan 26. elokuuta – 8. syyskuuta. Vuonna 2023 kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Coco Gauff.

Ensimmäinen US Open kilpailtiin vuonna 1881 Newportissa. Varhaisina vuosina turnausta pelattiin myös Philadelphiassa, Chicagossa, Chestnut Hillissä ja South Orangessa.

New York alkoi vakiintua tapahtumapaikaksi vuonna 1915. Keskeinen paikka oli Forest Hills, kunnes siirtyminen Flushing Meadowsiin toteutui vuonna 1978.

Flushing Meadowsissa pääkenttä on vuonna 1997 avattu Arthur Ashe Stadium, joka vetää yli 23 000 katsojaa. Se on maailman suurin tennikselle pyhitetty stadion.

Open-aikakaudella eli vuodesta 1968 alkaen miesten kaksinpelin voitokkaimmat pelaajat ovat Jimmy Connors, Pete Sampras ja Roger Federer, joilla on kullakin viisi US Openin mestaruutta.

Chris Evert ja Serena Williams ovat parhaina voittaneet US Openin naisten kaksinpeliturnauksen kuusi kertaa.

Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja Jarkko Nieminen pelasi US Openissa kaikkiaan 24 kaksinpeliottelua ja voitti niistä 10. Hänen paras vuotensa US Openissa oli 2005, jolloin hän eteni puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Vuonna 1999 Nieminen voitti US Openin nuorten turnauksen.

Henri Kontinen meni US Openin nelinpelin välieriin vuonna 2017 parinaan John Peers.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet ja Wimbledon.