Kiinan keisari: Sinner polvisti Djokovicin Shanghaissa

Jannik Sinner voitti tenniksen Masters-turnauksen Shanghaissa. Sunnuntaisessa loppuottelussa kaatui Novak Djokovic.

ATP-tason turnausmestaruus on Sinnerille kauden seitsemäs ja uran 17:s. Shanghain-kisasta (Shanghai Rolex Masters) hän kuittaa tuhat ATP-pistettä ja 1,1 miljoonan dollarin suuruisen palkintorahan.

Tenniksen maailmanlistalla Sinner jatkaa ylivoimaisena ykkösenä. Kärkikolmikon täydentävät Carlos Alcaraz ja Alexander Zverev.

Loppuottelussa Sinner kaatoi Djokovicin lukemin 7-6, 6-3. Italialainen siirtyi keskinäisissä otteluissa niskan päälle: hän on voittanut viisi ottelua, Djokovic neljä.

Vahva syöttäminen ja muutenkin laadukas pelaaminen omalla syöttövuorolla olivat finaalissa valtavassa roolissa. Koko kamppailussa nähtiin vain yksi syötönmurto ja kaksi murtopalloa (molemmat murtopallot olivat Sinnerillä).

– Pelaaminen Novakia vastaan on aina yksi suurimmista haasteista. Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten käsittelin tilanteet. Hän syötti erinomaisesti ensimmäisessä erässä, mutta toisessa sain otettua hyvän murron. Sain siitä itseluottamusta, Sinner sanoi Tennis TV:n lähetyksessä.

– Koko viikon ajan pystyin pelaamaan hyvin, joten tämä oli aivan erityinen suoritus. Novak on tämän lajin legenda, ja hänellä ei ole mitään heikkouksia, joten otteluissa häntä vastaan on käytettävä ne vähät tilaisuudet, joita syntyy. Täytyy uskoa itseensä joka hetki, turnausmestari kuvaili.

Djokovic tunnusti Sinnerin paremmuuden

Suurpelaajat Roger Federer ja Rafael Nadal ovat lopettaneet ATP-kiertueella, ja pian alkaa olla Djokovicillakin, 37, aika tiedostaa, että hallitseva sukupolvi on vaihtumassa.

– Minulla on ollut vuosien varrella paljon menestystä turnauksissa Kiinassa. Tänään Jannik oli kuitenkin liian vahva, liian nopea ja liian hyvä, Djokovic myönsi.

Tenniksen WTA-kiertueella pelattiin arvokas turnaus Wuhanissa. Loppuottelussa Arina Sabalenka voitti Qinwen Zhengin kolmessa erässä.