US Open, 1. kierros: Ruusuvuori-Rublev

Suomalaisen tenniksen kaksinpelitähti Emil Ruusuvuori pelaa US Openin ensimmäisellä kierroksella Andrei Rublevia vastaan.

Ruusuvuori on tenniksen maailmanlistalla sijalla 56 ja Rublev sijalla kahdeksan.

Aiemmin Ruusuvuori ja Rublev ovat pelanneet kolme kertaa vastakkain. Rublev voitti vuonna 2021 Dubaissa suoraan kahdessa erässä. Tänä vuonna on ollut tiukempaa: Rublev oli taas parempi Australian avoimissa, mutta Ruusuvuori antoi rahasta takaisin ja voitti Cincinnatin Masters-turnauksessa kolmieräisen kamppailun.

Vahvasti kaikilla osa-alueilla pelaava Rublev lähtee kamppailuun ennakkosuosikkina. Ottelu Cincinnatissa osoitti kuitenkin, ettei tasoero oli suuri, kun Ruusuvuori saa pelinsä kulkemaan.

View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Kamppailun voittaja saa toisella kierroksella vastaansa todennäköisesti Gael Monfilsin. Monfils pelaa avauskierroksella karsijaa vastaan.

Ruusuvuori pelaa US Openin miesten kaksinpeliturnauksessa nyt neljännen kerran. New Yorkissa hän on edennyt kaksi kertaa toiselle kierrokselle (2020, 2021) ja jäänyt kerran avauskierrokselle (2022).

Syksyn 2023 pääsarjoissa nähdään myös Harri Heliövaara, joka pelaa parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa nelinpeliä, sekä upeasti karsinnat läpäissyt Otto Virtanen. Grand Slam -tason pääsarjaesiintyminen on Virtaselle uran ensimmäinen.

Tenniksen US Open 2023

US Open on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Tyypillisesti se päättää Grand Slam -kauden.

US Open pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center, joka sijaitsee Queensin kaupunginosan Flushing Meadowsissa.

Arthur Ashe Stadium vetää yli 23 000 katsojaa.

Vuoden 2023 US Open kamppaillaan 29. elokuuta – 10. syyskuuta. Kaksinpeliturnausten ykkössijoitetut ovat Carlos Alcaraz ja Iga Swiatek.

US Openin palkintorahat ovat vuonna 2023 yhteensä 65 miljoonaa dollaria. Potti on turnaushistorian suurin. Kaksinpelin voittajat saavat kumpikin 3 miljoonaa dollaria.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet ja Wimbledon.