Tennispelaajan nimi mieleen: Maria Camila Osorio Serrano

Kolumbialainen tennispelaaja Maria Camila Osorio Serrano, 19, ponnahti kertaheitolla yhdeksi kauden ilmiöistä.

Osorio Serrano voitti kotimaassaan Kolumbiassa pelatun tenniksen WTA-turnauksen lähdettyään kisaan villillä kortilla. WTA-tason turnaustitteli on hänelle ensimmäinen.

Ennen kisaa Osorio Serrano oli tenniksen maailmanlistalla sijalla 180. Kukaan niin alas rankattu pelaaja ei ollut voittanut mitään WTA-turnausta kolmeen vuoteen.

Titteli näkyy maailmanlistalla komeasti: Osorio Serrano kapusi 45 sijaa, joten uusi ranking on 135.

Ashleigh Barty jatkaa tenniksen WTA-rankingin ykkösenä. Kymmenen parhaan joukkoon tuli vain yksi muutos: Petra Kvitova nousi 10:nneksi, ja Kiki Bertens putosi 11:nneksi.

Osorio Serrano: ”Uskomaton viikko”

Maria Camila Osorio Serrano voitti sunnuntaisessa loppuottelussa Tamara Zidansekin lukemin 5-7, 6-3, 6-4. Zidansek oli sijoitettu Bogotan-kisassa viidenneksi.

– Viikko oli minulle uskomaton, Osorio Serrano sanoi lehdistötilaisuudessa.

– En vieläkään usko, että voitin turnauksen. Alussa oli vaikeaa, ja hävisin ensimmäisen erän. En edes tiedä, miten pystyin kääntämään ottelun!

Osorio Serrano oli onnellinen pystyttyään voittoon perheensä ja ystäviensä silmien alla kotimaassa. Urheilullisetkin edut ovat merkittävät.

– Nyt tuli aivan uusia mahdollisuuksia, ja voin päästä suurempiin turnauksiin, järkeili Osorio Serrano.

Oikeakätinen Osorio Serrano ei toki tule aivan tyhjästä framille WTA-kiertuella. Vuonna 2019 hän oli nuorten maailmanlistan ykkönen ja voitti US Openissa nuorten kaksinpeliturnauksen.

Monte Carlo: Masters vauhdissa

Tenniksen ATP-kiertueella on päästy massakauden suurten tapahtumien pariin. Legendaarinen Masters-kisa Monte Carlon massalla käynnistyi.

Henri Kontinen ja hänen parinsa Edouard Roger-Vasselin avasivat nelinpelissä hyvin. Kaksikko Bublik-Lajovic kaatui luvuin 6-4, 6-4.

Henri Laaksonen ei sen sijaan yltänyt kaksinpelissä pääsarjaan. Hän hävisi karsinnoissa Marco Cecchinatolle 1-6, 3-6-lukemin.

Kaksinpelin pääsarjassa David Goffin voitti Marin Cilicin kokeneiden kettujen kohtaamisessa. Australian Jordan Thompson puolestaan kukisti Benoit Pairen kolmieräisessä, yli kolmetuntiseksi venyneessä otatuksessa.

Djokovic ykkössijoitettuna

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic lähtee Monte Carloon ykkössijoitettuna. ”Massakenttien kuningas” Rafael Nadal on sijoitettu kolmanneksi.

Muita kärkipään sijoitettuja ovat Daniel Medvedev, Stefanos Tsitsipas ja Alexander Zverev.

Masters on tenniksen ATP-kiertueen korkein taso Grand Slamien jälkeen. Palkintorahaa onkin liossa reippaasti yli kaksi miljoonaa euroa.

Turnauksen voittaja kuittaa 251 085 euron suuruisen palkintorahan. Hävinneelle finalistillekin on luvassa mukava 150 000 euron potti. Monte Carlon tennisturnauksen pääsponsori on kelloteollisuuden jättiläinen Rolex.

Televisiossa Monte Carlon tennisturnaus näkyy Eurosportin kanavilla.