Tennispelaaja Karolina Pliskova joutuu jättämään Australian avoimet

Karolina Pliskova joutuu jäämään pois tenniskauden 2022 avaavista turnauksista Australiassa.

Myös Grand Slam -kauden avaus, Australian avoimet, jää tshekiltä väliin. Hän kärsii käsivammasta.

– Valitettavasti loukkasin oikean käteni harjoituksissa. En voi pelata Adelaidessa, Sydneyssä ja Australian avoimissa tällä kaudella, Pliskova tiedotti.

– En pysty avaamaan kauttani Australiassa, ja kaipaankin paikallisia faneja jo todella paljon, lisäsi Pliskova.

Pliskovalla on alla mahtava Grand Slam -putki. Hän on esiintynyt 35 edellisen Grand Slam -turnauksen pääsarjassa. Kisojen sarja alkoi vuonna 2013 nimenomaan Australiassa.

Kaikkien aikojen putkea pitää hallussaan Ai Sugiyama, joka esiintyi 62 perättäisen Grand Slam -turnauksen pääsarjassa.

Arvokkaan kisan jääminen väliin luonnollisesti harmittaa Pliskovaa.

– Jotkut päivät ovat huonompia kuin toiset. Valitettavasti olen sivussa jonkin aikaa, enkä kilpaile suosikkiturnauksissani Australiassa. Mutta aika ja usko voivat parantaa kaiken, Pliskova sanaili somessa.

Pliskova, 29, on ollut parhaimimllaan tenniksen maailmanlistan ykkösenä, nyt hänen rankinginsa on neljäs. Urallaan hän on voittanut 16 WTA-tason turnausta ja koonnut yli 23 miljoonan dollarin edestä palkintorahoja.

Tenniksen WTA-turnaukset 2022

WTA (Women’s Tennis Association) organisoi naisten ammattilaistenniksen korkeinta tasoa, WTA-kiertuetta.

Turnaukset vuoden 2022 ensimmäiselle puolikkaalle on vahvistettu. Kisat alkavat Australiasta, ja ensimmäinen vuosipuolikas huipentuu Wimbledonin tennisturnaukseen heinäkuun alkupäivinä.

WTA:n 49:nnen vuoden käynnistävät turnaukset Adelaidessa ja Melbournessa. Kauden ensimmäinen Grand Slam -turnaus, Australian avoimet, alkaa 17. tammikuuta.

Jos olosuhteet sallivat, WTA-kiertue etenee perinteisessä formaatissaan. Loppuvuoden turnaukset WTA kertoo vahvistavansa mahdollisimman pian.

Naisten tenniskiertueella WTA 1000 -turnaukset vastaavat miesten Masters-kisoja. Vuoden 2022 ensimmäisellä puolikkaalla ”tonnikisat” pidetään Qatarissa, Indian Wellsissä, Miamissa, Madridissa ja Roomassa.

Grand Slamien ja WTA 1000 -turnausten lisäksi käydään WTA 500- ja WTA 250 -kisoja.